ΡΩΜΗ, 30/10/2016._ Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 6,6 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 7.41 (τοπική ώρα) στην κεντρική Ιταλία, σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωφυσικής.


Tο επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην πόλη Νόρτσα, 68 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Περούτζια. Το εστιακό βάθος εκτιμάται στα 1,5 χιλιόμετρα.

Η δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές πόλης της Ιταλίας, μεταξύ άλλων και την πρωτεύουσα Ρώμη.

Η υπηρεσία πολιτικής υπηρεσίας της γειτονικής χώρας κάνει λόγο για «κατάρρευση κτηρίων σε αρκετές περιοχές της κεντρικής Ιταλίας», δίχως ωστόσο, να γινεται αναφορά σε τραυματισμούς.  

Οι κυριότερες υλικές ζημιές παρατηρούνται στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε, ενώ στην πόλη Νόρτσια, κατέρρευσε η εκκλησία του Αγίου Βενέδικτου.

Ο δήμαρχος του χωριού Ούσιτα δήλωσε ότι όλα τα οικήματα του ιστορικού κέντρου, τα οποία είχαν ήδη εκκενωθεί λόγω των σεισμικών δονήσεων της περασμένης Τετάρτης, έχουν πλέον καταρρεύσει.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η γειτονική χώρα επλήγη από αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις, με ισχυρότερη όλων αυτή των 6,1 βαθμών, στο χωριό Βίσο, της περιφέρειας Μάρκε.