ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 18/10/2016._ Γυμνές φωτογραφίες που είχαν κλαπεί από την κατοχή 24χρονης κατηγορείται ότι δημοσίευσε στο Διαδίκτυο ένας 25χρονος.


Προηγήθηκε καταγγελία από την 24χρονη, σύμφωνα με την οποία άγνωστος δημοσίευσε σε ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες της που την απεικόνιζαν γυμνή κατά την παιδική και εφηβική ηλικία της, τις οποίες είχε αποθηκευμένες σε ηλεκτρονικό υπολογιστή που εκλάπη το 2012 από το σπίτι της.

Ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή και παραγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την ψηφιακή-διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που ακολούθησε εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη, στην Καβάλα.

Σε έρευνες στην κατοικία και στον επαγγελματικό χώρο του 25χρονου, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση. Παράλληλα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, που απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για περαιτέρω εξέτασή τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 25χρονου, για πορνογραφία ανηλίκων, παράνομη πρόσβαση σε υπολογιστικά συστήματα, δυσφήμιση και συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα προσωπικά δεδομένα, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.