Μετά από 12 ημέρες κινητοποιήσεων, αλλά και ταλαιπωρίας για 1.000.000 ανθρώπους, σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, από τις 5 το πρωί, τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ βγήκαν στους δρόμους.


Είχαν προηγηθεί, χθες, η καταβολή των δεδουλευμένων ύψους 2.874.896,61 ευρώ(είναι το ύψος των οφειλόμενων δεδουλευμένων του μηνός Ιουλίου 2016, σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, τα οποία κατέβαλαν τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών στον Οργανισμό).

Παράλληλα, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή στο ΣΕΕΥΜΕ (Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών) να ελέγξει, εάν πράγματι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι και ότι τα χρήματα δεν θα αποδοθούν σε άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ.

Μετά την καταβολή και, μπροστά στις πιέσεις όλων, οι εργαζόμενοι σύρθηκαν, χθες βράδυ, σε γενική συνέλευση (αρχικά ήταν να την πραγματοποιήσουν σήμερα το πρωί) και αποφάσισαν να εργαστούν από σήμερα, Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016, το πρωί.

Η επάνοδος, πάντως, είχε και... παρατράγουδα. Πολλοί είναι οι επιβάτες του ΟΑΣΘ που, από το πρωί, με το που ανεβαίνουν στα λεωφορεία, τα βάζουν με τους οδηγούς, καθώς επί 12 ημέρες ταλαιπωρήθηκαν αφάνταστα, αφού ήταν αναγκασμένοι ή να πηγαινοέρχονται στις δουλειές τους με τα πόδια, ή να χρησιμοποιούν ταξί ή Ι.Χ., κάτι που εκτίναξε τον οικονομικό προϋπολογισμό τους στον αέρα. Κι αυτό επειδή αν για τις οκτώ εργάσιμες ημέρες που διήρκεσε η απεργία, για μία μόνον διαδρομή με επιστροφή θα έδιναν στον ΟΑΣΘ 17,6 € (αν διέθεταν κάρτα διαδρομών θα τους "έβγαινε" ακόμη φθηνότερα), τώρα αναγκάστηκαν να δώσουν σε ταξί 32€ (υπολογίζοντας τη μικρότερη διαδρομή κι αν θεωρήσουμε ότι το πρωί κατέβαιναν με τα... πόδια κι επέστρεφαν με ταξί, γιατί στην περίπτωση που θα χρησιμοποιούσαν ταξί και για τη μετάβασή τους στη δουλειά το ποσόν αυτό θα ήταν τουλάχιστον 64€ για κάθε εργαζόμενο)!