Σε διεθνείς συναντήσεις και δράσεις θα μετάσχει η Βουλή των Ελλήνων την εβδομάδα από 12 έως 18 Σεπτεμβρίου 2016.


Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, θα είναι εκ των κυρίων ομιλητών στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη των Προέδρων Κοινοβουλίων των χωρών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο 14-16 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Βούτσης στην ομιλία του θα αναφερθεί στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, αλλά και στον ρόλο και την ευθύνη που πρέπει να αναλάβουν τα Κοινοβούλια για την αντιμετώπισή της. Τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων θα συνοδεύσει η βουλευτής κ. Αννέτα Καββαδία, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Τρεις βουλευτές στη Ρωσία

Οι βουλευτές κ.κ. Γεώργιος Βαρεμένος, Μαρία Θελερίτη και Αναστασία Γκαρά θα μετάσχουν στην αποστολή παρατηρητών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στις εκλογές της 18ης Σεπτεμβρίου 2016 στη Ρωσία.

Επίσης, στις εργασίες της υποεπιτροπής για τις μελλοντικές δυνατότητες στην άμυνα και την ασφάλεια, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που θα λάβουν χώρα στο Λονδίνο, θα μετάσχουν οι βουλευτές κ.κ. Χρήστος Καραγιαννίδης και Κωνσταντίνος Μπάρκας.