Η έλλειψη φρένων της ελληνικής κοινωνίας αποτυπώνεται πλήρως στα σημερινά πρωτοσέλιδα που μας φέρνουν φόρους, βασιλιάδες, ακόμη και... στοιχήματα.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ: "Μετακινήσεις -εξπρές στο Δημόσιο με κατάργηση 1.040 κλάδων"
Σύμφωνα με την εφημερίδα «τον γόρδιο δεσμό των 1.440 κλάδων που έχουν καταγραφεί στο Δημόσιο έχει αναλάβει να κόψει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθώς έχει καταγραφεί το φαινόμενο να υπάρχουν δεκάδες κλάδοι που περιγράφουν παρόμοιες ειδικότητες που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην κινητικότητα των εργαζομένων στον κρατικό μηχανισμό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: " Μονιμότητα τέλος στις ΔΕΚΟ που πωλούνται"
«Μικτό σύστημα για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, «ψαλίδι» στις αμοιβές με νομοθετική κατοχύρωση των επιχειρήσεων να μειώνουν τις ώρες εργασίας και όχι τις μέρες ανά εβδομάδα, κατάργηση της μονιμότητας υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και οργανισμούς που ιδιωτικοποιούνται (μέσω μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου), επανεξέταση του 13ου και του 14ου μισθού στη βάση της προαιρετικής και όχι υποχρεωτικής καταβολής τους και ανατροπές στο καθεστώς των απολύσεων, των υπερωριών και στα συνδικαλιστικά προνόμια φέρνουν οι αλλαγές στα εργασιακά που μπαίνουν στην τελική ευθεία τον Οκτώβριο», τονίζει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: " Εισιτήριο για τα ΑΕΙ από το Λύκειο"
Νέο κύμα αλλαγών στην Παιδεία σχεδιάζει ο Νίκος Φίλης, με αιχμή το Νέο Λύκειο. Σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ο υπουργός Παιδείας μιλά «για το στοίχημα του ενιαίου χώρου εκπαίδευσης και έρευνας στα ΑΕΙ, για το νέο σύστημα διορισμών στα σχολεία, για την εφαρμογή του νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση και για την αναμόρφωση του μαθήματος των Θρησκευτικών».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Ανατροπές-σόκ για συνταξιούχους και ασφαλισμένους"
«Σε αλλεπάλληλες περικοπές υιοθέτηση νέων δυσβάστακτων μέτρων, αλλά και κυβερνητικές εξαγγελίες που αποδεικνύονται καταστροφικές παλινωδίες υποχρεούται πλέον ο κ,Τσίπρας», υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: " Ο σκοτεινός λαβύρινθος της Τράπεζας Αττικής"
Η εφημερίδα τονίζει: «Η ιστορία της Attica Bank (Τράπεζα Αττικής) εξελίσσεται σε θρίλερ. Με ένα πόρισμα - φωτιά που διενήργησε η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) από κοινού με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, με αμφισβητούμενα δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που έχουν διατεθεί χωρίς να ληφθούν υπόψη τραπεζικά κριτήρια και σήμερα δεν εξυπηρετούνται, με ασυνήθιστα υψηλές χρηματοδοτικές γραμμές που φέρονται να έχουν δοθεί σε συγκεκριμένους ομίλους και μια ασυνήθιστη κυβερνητική -και όχι μόνον- πίεση για τον διορισμό διοίκησης, που όμως δεν πέρασε τον «πήχυ» της Τραπέζης της Ελλάδος».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "2 τρισ.ευρώ(!!!) το χρέος της Γερμανίας στην Ελλάδα"
«Η Επιτροπή διεκδίκησης καταγγέλλει αυτούς που έσκυψαν το κεφάλι 1,5 τρισ. (σε τιμές σημερινών δημοπρασιών) μόνο γι ατις αρπαγές αρχαιολογικών θησαυρών +371 δισ. οι οφειλές για το αναγκαστικό δάνειο, ενώ η Βουλή φοβισμένη μίλησε για 10,3 δισ.», γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΟNTRA NEWS: " Τελειώνει τον Στουρνάρα το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ"
«Το ΚΕΕΛΠΝΟ είναι ένα μεγάλο πολιτικό πλήγμα για τσν Γιάννη Στουρνάρα, το οποίο μπορεί να τελειώσει και πς βλέψεις του για την πολιτική μετά από την ΤτΕ», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Προνόμια στο κεφάλαιο ψίχουλα -κοροϊδία στο λαό"
H εφημερίδα τονίζει ότι «Με το νέο πολυνομοσχέδιο - «εφαρμοστικό νόμο», που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη βδομάδα, προχωρούν τα αντιλαϊκά παζάρια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχετικά με τις «εκκρεμότητες» της πρώτης «αξιολόγησης», στην πορεία για τον επόμενο κύκλο της αντιλαϊκής κλιμάκωσης. Τα νέα σκληρά, αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα δρομολογούνται σε συνδυασμό με τις έτοιμες πολλαπλές ενισχύσεις των επιχειρηματικών ομίλων για επενδύσεις. Η περίφημη «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης προσφέρει ελάχιστα ψίχουλα - κοροϊδία. Στην πραγματικότητα είναι πολιτική που έχει ως στόχο να συμβιβαστεί ο λαός με τη μίζερη ζωή και τη φτώχεια».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Το τρίπτυχο Μητσοτάκη για ανάκαμψη
«Από το βήμα της 81ης ΔΕΘ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προέταξε το αίτημα για εκλογές, αλλά κυρίως διατύπωσε τη "Συμφωνία αλήθειας" για την έξοδο της χώρας από την κρίση, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια από την ανάληψη της διακυβέρνησης, η οποία θα επιτευχθεί με την αντίστοιχη μείωση κρατικών δαπανών κατά 800 εκατ. ευρώ», γράφει η εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: " Μυρίζει σκηνικό Κοσκωτά"
«Σκηνικό κινούμενης άμμου εξακολουθεί να θυμίζει το τηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα, καθώς 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και οκτώ πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την καταβολή της πρώτης δόσης, όλα τα ενδεχόμενα δείχνουν να είναι ακόμη ανοιχτά», γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Μετά το λαϊκισμό
«Παρά το γεγονός ότι τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μας... χτύπησαν την πόρτα με εκκωφαντικό τρόπο, ο λαϊκισμός παροξύνθηκε, τα ψέματα πλήθυναν, οι ανέξοδες υποσχέσεις μεγάλωσαν και η καλλιέργεια απραγματοποίητων μύθων έγινε... καθημερινότητα. Ωστόσο, μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό στο οποίο η πολιτική και η κοινωνία δοκιμάστηκαν ως τα όριά τους», γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: " Λάφυρο η Τράπεζα Αττικής"
“Τι κρύβεται πίσω από την ανελέητη σύγκρουση κυβέρνησης-Τράπεζας της Ελλάδος. Χαριστικά δάνεια σε συντρόφους και στον καναλάρχη του Μαξίμου. «Δεν θα επιτρέψουμε μια νέα τράπεζα Κρήτης»”, γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: "Μαύρη συμμαχία για ανατροπή του Τσίπρα"
H εφημερίδα υποστηρίζει ότι «σε πόλεμο χαρακωμάτων είναι έτοιμη να μπει μια ετερόκλητη συμμαχία, τα μέλη της οποίας συνδέει ο κοινός... εχθρός, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο στόχο την ανατροπή της, όπως και του Αλέξη Τσίπρα».


ΤΟ ΧΩΝΙ: "Κυριάκο βάζεις στοίχημα 100.000 ευρώ για τον κόφτη;"
Στοίχημα θέλει να βάλει η εφημερίδα και γράφει: «Κυριάκο, ΕΜΕΙΣ το βάζουµε το στοίχηµα: 100.000 ευρώ. Ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης την άνοιξη του 2017. Το 2016 η ελληνική οικονοµία πάει χειρότερα και άρα θα χάσει τους στόχους της; Σε πληρώνουµε. Το 2016 η ελληνική οικονοµία πάει καλύτερα και άρα θα πιάσει τους στόχους της; Μας πληρώνεις. Τόσο απλό. Το δέχεσαι ή θα τρέξεις να κρυφτείς;».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μυστικά διατροφής για εξαιρετική υγεία
«Δεν είναι όλα τα λίπη το ίδιο, όσον αφορά τη χρησιμότητα για τον οργανισμό μας και τον αντίκτυπο τους στην υγεία μας. Ο οργανισμός χρειάζεται λιπαρά, είναι κύρια ενεργειακή πηγή και βοηθούν επίσης να απορροφήσετε ορισμένες βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες. Μόνο ορισμένα λιπαρά είναι κακά. Τα κορεσμένα και τα τρανς», γράφει η εφημερίδα. Τα τρανς; Μα καλά, τα τρανς!!!!;;;

REAL NEWS: "Διπλός πονοκέφαλος για την κυβέρνηση"

H εφημερίδα παρουσιάζει «το παρασκήνιο των συγκρούσεων στα μέτωπα - φωτιά με Στουρνάρα και Πιτσιόρλα. Στο ρεπορτάζ της, η Realnews αναφέρεται σε έναν φορτισμένο τηλεφωνικό διάλογο του πρωθυπουργού με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, αλλά και στην έντονη αντιπαράθεση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ».