Επιμένει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αστέριος Γαβότσης, πως όσα είπε στη συγκέντρωση δημοτών στο Μελισσοχώρι για το θέμα των προσφυγόπουλων που θα φοιτούσαν στο δημοτικό σχολείο της περιοχής, παρερμηνεύτηκαν.


Μάλιστα, καθώς το βίντεο με το διάλογο που είχε με κατοίκους αναμεταδίδεται συνεχώς, ο κ. Γαβότσης μοίρασε, πριν λίγο, γραπτή δήλωσή του, για όσα έγιναν στις 2 Σεπτεμβρίου 2016 στο δημοτικό διαμέρισμα Μελισσοχωρίου του δήμου Ωραιοκάστρου.  

Η γραπτή δήλωση του κ. Γαβότση έχει ως εξής:

«Έγινε παρερμηνεία των όσων είπα στη συγκέντρωση στο Μελισσοχώρι λόγω της έντασης της στιγμής. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προκαλέσω, και σε καμία περίπτωση δεν προκαλώ οποιονδήποτε σε διάπραξη μη νομίμων ενεργειών παρά μόνο φροντίζω για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών. Όλοι μαζί θα πρέπει στα πλαίσια της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό ζήτημα και τα προβλήματα αυτού», δήλωσε ο κ. Γαβότσης. 

Στο βίντεο που κυκλοφορεί, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου συνομιλεί με κάτοικο του Μελισσοχωρίου, ο οποίος του λέει: "Ξέρεις τι μου λες τώρα; Να πάω να σπάσω κεφάλια"! Κι ο κ. Γαβότσης απαντά:

-Εσύ το λες αυτό, όχι εγώ! Εσύ το είπες! 

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο εισαγγελέας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης κάλεσε τον κ. Γαβότση να δώσει ανωμοτί κατάθεση για το θέμα.