Τον έφεραν (με το αζημίωτο) από το Πακιστάν στη Θεσσαλονίκη, για να τον «βοηθήσουν» να πάει σε χώρα της Ε.Ε. και να βρει δουλειά. Η… ταρίφα, όμως, αυξήθηκε και τον κρατούσαν όμηρο, έως ότου καταβληθούν τα λύτρα!


Ο λόγος για δυο Πακιστανούς, ηλικίας 31 και 29 ετών. Θύμα τους, έπεσε 27χρονος ομοεθνής τους. Ο 27χρονος ήρθε στη χώρα μας παράνομα, βοηθούμενος από το κύκλωμα του οποίου μέλη είναι οι δυο νεαροί Πακιστανοί. Του ζήτησαν, όμως, επιπλέον χρήματα και τον κρατούσαν όμηρο, επί μία βδομάδα, κλειδωμένο σε σπίτι στα Διαβατά, έως ότου πληρώσουν οι συγγενείς του τα χρήματα που ζητούσαν!

Μετά την καταβολή των λύτρων και την… απελευθέρωσή του, ο 27χρονος προσέφυγε στην Αστυνομία. Εξιστόρησε την περιπέτειά του και, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, οι  δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν. 

Εναντίον τους, αλλά και εναντίον συνεργών τους οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Συμμετοχής και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση», «Αρπαγής», «Εκβίασης» και «Εξασφάλισης καταλύματος με σκοπό την απόκρυψη από τις διωκτικές αρχές». Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.