Ανακοίνωση, με την οποία ευχαριστούν προσωπικά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, για την αναστολή της δράσης για την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, με την οποία θα έκλεινε το Ιστορικό Κέντρο για τα Ι.Χ., εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.


Η ανακοίνωση του ΕΣΘ έχει ως εξής:

"Την τρέχουσα περίοδο που η αγορά της Θεσσαλονίκης έχει ήδη υποστεί μεγάλη ζημιά από την παράλυση της πόλης, λόγω της συνεχιζόμενης επίσχεσης εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης απευθύνθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης προκειμένου να αιτηθεί την ματαίωση της συμβολικής πεζοδρόμησης του κέντρου της πόλης μας η οποία είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας.   Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, ο οποίος  αντιλαμβανόμενος τα προβλήματα της αγοράς της πόλης μας, ανέβαλε τη συγκεκριμένη δράση".

Να σημειωθεί ότι, ως χθες, έμποροι και καταστηματάρχες, με αναρτήσεις τους στο Facebook, αλλά και δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, γκρίνιαζαν συνεχώς για την απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης να απαγορεύσει την κυκλοφορία των Ι.Χ. από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ στο Ιστορικό Κέντρο για αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016. Η γκρίνια και οι αναρτήσεις συνεχίζονται, πάντως και σήμερα, τόσο για την παράδοση της μιας λωρίδας κυκλοφορίας της παραλιακής λεωφόρου Νίκης στα ποδήλατα, αλλά και για την τοποθέτηση πλαστικών εμποδίων (κολωνάκια) στην οδό Ερμού, η οποία χρησιμοποιείται, κατά κόρον, για στάθμευση από μόνιμους κατοίκους του κέντρου και φορτοεκφορτώσεις.

Χθες, ο δήμος Θεσσαλονίκης απέσυρε τη "δράση" με τον ποδηλατόδρομο τρεις ώρες νωρίτερα (στις 6 το απόγευμα αντί για τις 9 το βράδυ). Τα κολωνάκια στην Ερμού, όμως, είναι, πλέον, μόνιμη κατάσταση. Μέτρο που χρειάζεται συνεχή αστυνόμευση, αφού οι θέσεις στάθμευσης είναι, συνεχώς, κατειλημμένες από κατοίκους του κέντρου (με άδεια στάθμευσης τύπου Θ1), ενώ οι προβλεπόμενες θέσεις φορτοεκφορτώσεων στον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης, που εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τις ανοικτές αγορές Βλάλη, Καπάνι και Μοδιάνο, είναι ελάχιστες.