H υπόθεση Στουρνάρα, αλλά και το "οικόπεδο Καλογρίτσα" φιγουράρει σε αρκετά από τα σημερινά πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Σκελετοί για τις άδειες TV! ".
H εφημερίδα επισημαίνει: «Σε πολύ δύσκολη θέση πλέον ο προσωρινός υπερθεμαστιστής Καλογρίτσας (και υιός) Κάλυψε το «πόθεν έσχες» του με...αμφισβητούμενα βοσκοτόπια φίλου του στην Ιθάκη και αγοραπωλησίες μετοχών».

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: "Επιχείρηση οικοδόμησης "καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ" ".

ΕΘΝΟΣ: " Τα δώρα της εφορίας για αγορές με κάρτα ".
«Περισσότερα κίνητρα πέραν της έκπτωσης φόρου στα οποία περιλαμβάνονται κληρώσεις για ακίνητα, αυτοκίνητα και δωρεάν αγορές σε καταστήματα για τους φορολογουμένους που κάνουν συναλλαγές με «πλαστικό χρήμα» προβλέπει το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που αναμένεται να κατατεθεί στο άμεσο μέλλον στη Βουλή», τονίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο Άξελ Τζίπρα είναι Εβραίος εξελληνισμένος»
Η εφημερίδα, για άλλη μία φορά, το τερματίζει, επικαλούμενη αυτά που γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας στο blog του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Αλλάζουν όλα για αποδείξεις-πλαστικό χρήμα".
«Εκπτώσεις φόρου και κληρώσεις αυτοκινήτων και ακινήτων προβλέπουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση της χρήσης των ηλεκτρονικών πληρωμών. Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που κάνουν αγορές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, ή μέσω e-banking θα προβλέπεται ετήσια έκπτωση φόρου από 1.900 έως 2.100 ευρώ», όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

ΕΣΤΙΑ: "Φρούδες ελπίδες από τον ΣΥΡΙΖΑ ".
Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα «τον περασμένο Οκτώβριο, στις προγραμματικές δηλώσεις ως επανεκλεγείς πρωθυπουργός, ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε από το βήμα της Βουλής να προχωρήσει «χωρίς χρονοτριβή στην πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος». Η δέσμευσις αυτή απεδείχθη έωλη, καθώς η κυβέρνησις ξεκίνησε εκ νέου μια ατέρμονη διαπραγμάτευση, ή οποία τελικά ολοκληρώθηκε μετά από οκτώ μήνες, και αφού στο ενδιάμεσο η αβεβαιότης είχε επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην οικονομία».

Η ΑΠΟΨΗ: Μπιρ παρά τα «κόκκινα» δάνεια
«Κοινό ναι, μυστικό όχι αποτελεί πλέον το γεγονός ότι τα «κόκκινα» δάνεια είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, αλλά και σημαντικό σημείο τριβής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους των δανειστών στο πλαίσιο των σχετικών συζητήσεων για τη 2η αξιολόγηση. Υπό αυτό το πρίσμα, οι διοικήσεις των τραπεζών βρίσκονται σε «πολεμική» ετοιμότητα προκειμένου να προχωρήσουν σε... εκστρατεία ξεκαθαρίσματος των NPL’s», γράφει η εφημερίδα.

Η ΑΥΓΗ: " Κωδικός "απολύσεις" ".
Με τον... αντίπαλο ασχολείται, σήμερα, η εφημερίδα: «Πρόγραμμα - πιστή αντιγραφή των αυθεντικότερων εγχειριδίων του νεοφιλελευθερισμού ετοιμάζεται να ανακοινώσει σήμερα στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ν.Δ. Πρώτη βασική αρχή, η μείωση του κράτους, η οποία θα προέλθει, όπως επανέλαβε χθες, από το οριστικό «τέλος» που θα βάλει στο καθεστώς των συμβασιούχων, μη ανανεώνοντας τις συμβάσεις τους. Κι αυτό θα συμβεί «όχι μόνο στην καθημερινότητα» αλλά και αλλού: Στην εκπαίδευση και στην Υγεία», γράφει.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: " Στουρνάρας-Καλογρίτσας ένα κουβάρι ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Βέτο για τον ακατάσχετο ".
Η εφημερίδα τονίζει: «έλος στον ακατάσχετο επαγγελματικό λογαριασμό έβαλε χθες η τρόικα, λήγοντας επί της ουσίας τις συζητήσεις για το θέμα. Ανώτατος αξιωματούχος ανέφερε ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει τις προσπάθειες για τη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού, μετά τις έντονες αντιδράσεις των θεσμών, που δεν φαίνεται να κάμπτονται».

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: " Μπροστά με 7.1% η ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ. Έλλειμμα αξιοπιστίας για Τσίπρα".
“Εικόνα διαλυμένης κυβέρνησης εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποτυπώνεται στη νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό των «Παραπολιτικών» από την ALCO”, γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Κάνε εκλογές για να σωθούμε»
“Εκλογές αμέσως μετά τον Φεβρουάριο του 2017 με λίστα και όχι με σταυρό προτίμησης είναι η επιλογή στην οηοία φαίνεται να καταλήγει η ηγετική ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου και με βάση αυτή σχεδιάζονται οι πολιτικές πρωτοβουλίες και η πολιτική παροχών της κυβέρνησης προς «ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες»”, τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: " Μπλόκο στους "ψαλιδοχέρηδες" μισθών-συντάξεων-δικαιωμάτων ".
“Με μια αιφνιδιαστική κίνηση, πριν ακόμα ξημερώσει, εργαζόμενοι από σωματεία της Αττικής που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, βρέθηκαν χτες έξω από το Ζάππειο, όπου στις 10 το πρωί ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το διεθνές συνέδριο του υπουργείου Εργασίας, με θέμα «Συλλογικές Διαπραγματεύσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και το Μέλλον της Εργασίας»”, γράφει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: "Ρήγματα στο μέτωπο του Μαξίμου".
Η εφημερίδα γράφει ότι «τον Αλέξη Τσίπρα απασχολεί η στάση συνεργατών του, γιατί με δηλώσεις τους και παρεμβάσεις τους δημιουργούν ρήγματα στην κυβερνητική συνοχή».

ΤΑ ΝΕΑ: "Το στρίψιμο της βίδας... ".
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «η ένταση που προκαλεί η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα δεν εκδηλώνεται καν στον στίβο του κομματικού ανταγωνισμού. Ούτε επιχειρείται μόνο για λόγους επικοινωνιακούς. Έχει τη μορφή δραστικής παρέμβασης- σε τρεις πυλώνες της δημόσιας ζωής: στα media, στις τράπεζες και στη Δικαιοσύνη».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χτύπημα «ελπίδας» ενάντια στον καρκίνο
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «Βρετανοί επιστήμονες βρήκαν τρόπο να σταματήσουν την εξάπλωση του καρκίνου του μαστού στο υπόλοιπο σώμα, εντοπίζοντας την ουσία που βοηθάει τα καρκινικά κύτταρα να διαφύγουν από τον αρχικό όγκο στο αίμα. Μόλις συμβεί αυτό, αρχίζουν να εξαπλώνονται παντού στο σώμα, προκαλώντας μεταστάσεις στους πνεύμονες, στο ήπαρ και σε άλλα ζωτικά όργανα. Το νέο εύρημα ανοίγει τον δρόμο για την επινόηση φαρμάκων τα οποία θα μπορούσαν να σώζουν δεκάδες χιλιάδες ζωές ετησίως, αφού θα σταματούν τον καρκίνο εν τη γενέσει του, όταν οι πιθανότητες να κοστίσει τη ζωή είναι ελάχιστες».

ESPRESSO: " Η άγνωστη κόρη του Γαλάτη! ".
Η εφημερίδα λέει πως ο γνωστός Μυκονιάτης σχεδιαστής απέκτησε παιδί με μία Σουηδέζα.

FREDDO: Δολάρια, ψέματα και βιντεοταινίες
«Βρέθηκε σώα, μαυρισμένη από τον ήλιο και έχοντας επάνω της 28.000 δολάρια. Η 27χρονη Μαρία, η φοιτήτρια της ΑΣΟΕΕ που είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι να χαλαρώνει δίπλα στην πισίνα» γράφει, σήμερα, η εφημερίδα για το θέμα της «εξαφάνισης» που, χθες, προέτασσε.

KARFITSA: Άμεση μείωση φορολογίας
Η εφημερίδα κάνει λόγο για «το σχέδιο της ΝΔ για προσέλκυση επενδύσεων, μεταρρυθμίσεις και συμφωνία αλήθειας».

ΚΟNTRANEWS: "Κωνσταντίνος Καραμανλής "Τον τόπο τον κυβερνάνε δύο πούστηδες και μια πουτάνα" ".
Η εφημερίδα κάνει λόγο για «τεράστια ανταπόκριση τόσο σε επίπεδο μέσων ενημέρωσης, όσο και στον κόσμο είχαν οι καυτές αλήθειες που αποκάλυψε ο Γιώργος Κουρής στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για το πως στήθηκε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής στη χώρα τα τελευταία πενήντα χρόνια, ανάμεσα στην πολιτική εξουσία, τα μέσα ενημέρωσης και τις τράπεζες, γεγονός που οδήγησε στη λεηλασία του δημόσιου χρήματος, προκαλώντας αναπόφευκτα τη χρεοκοπία της χώρας και τη φτωχοποίηση του λαού μας».

PRESS TIME: Τι κρύβει ο εκβιασμός των δανειστών
«Σε μεγάλες δυσκολίες. ακόμα και οε νέο αδιέξοδο μοιάζει να οδηγείται η διαπραγμάτευση για την «ουρά» των 15 προαπαιτούμενων ώστε να κλείσει και τυπικά η πρώτη αξιολόγηση», υπογραμμίζει η εφημερίδα.

SPIRTO: Μυστικός γάμος για τον Κυριακού στο Πόρτο Χέλι
Η εφημερίδα γράφει για το γάμο του Θοδωρή Κυριακού με την Ντίμη Μπιθαρά: «Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του "Spirto" οι καλεσμένοι ενημερώθηκαν μόλις δύο εβδομάδες πριν από τον γάμο, με μια πρόσκληση που απεστάλη τηλεφωνικά».

STAR PRESS: Σκοτώθηκε από εκσκαφέα ο μικρός Μπεν
Η εφημερίδα αναφέρεται στη γνωστή υπόθεση της εξαφάνισης του ανήλικου πριν πάρα πολλά χρόνια.

THESSNEWS: Θέλουμε μόνο αλήθειες
Η εφημερίδα, με άρθρο της, απευθύνεται στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΑΓΟΡΑ: "8 κίτρινες κάρτες από την τρόικα ".
Η ΑΞIA: "Οι μάχες των οχυρών "
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: " Με ρήτρα το πάγωμα οφειλών ".
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Ερχονται "Πτωχοδικεία" ".

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: " " Μαύρος Σεπτέμβρης" με 5 καυτά μέτωπα".