Επιστρέφουν στο τιμόνι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ και βγάζουν τα λεωφορεία στους δρόμους, καθώς το υπουργείο Υποδομών κατέβαλε την μισθοδοσία του Ιουλίου με σκοπό να τους πείσει να σταματήσουν την επίσχεση και να επανεκκινήσουν τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ. 


Η γενική συνέλευση των εργαζομένων ήταν να γίνει αύριο το πρωί, υποστηρίζοντας πως εάν δουν ότι πληρώθηκαν θα επιστρέψουν άμεσα στην δουλειά. Μετά το μπαράζ πιέσεων που δέχτηκαν, συνεδριάζουν απόψε. Αποφασίστηκε από τις 5 το πρωί της Πέμπτης και ύστερα από 12 ημέρες απεργίας, οι οδηγοί να «πιάσουν» ξανά τιμόνι.

Όπως επεσήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, «βρέθηκε ο τρόπος να μας βάλουν τη μισθοδοσία του μήνα Ιουλίου στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς και αν και μας οφείλουν ακόμα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εμείς σε ένδειξη καλής θέλησης βγάζουμε τα αστικά λεωφορεία στους δρόμους του νομού Θεσσαλονίκης», υπογράμμισε ο ίδιος.

Τόνισε, ωστόσο, ότι «τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα», με τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις εξελίξεις που αφορούν τον οργανισμό συνολικά. Προειδοποίησε επίσης ότι αν κριθεί σκόπιμο, οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν και πάλι σε κινητοποιήσεις.

Μεταξύ άλλων, διερωτήθηκε γιατί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, δεν προχωρούσε στην κίνηση που έκανε σήμερα Τετάρτη, βάζοντας τα λεφτά σε «ασφαλή» λογαριασμό του ΟΑΣΘ και επανέλαβε: «Πρέπει να σταματήσει τα ψέματα και επιτέλους να μας πει ευθέως αυτό που έχει στο μυαλό του για τη λειτουργία του οργανισμού».

Νωρίτερα, Περιφερειάρχης, δήμαρχοι και φορείς κατέθεσαν από κοινού μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Θεσσαλονικείς βάζοντας στο κάδρο των ευθυνών, τόσο το υπουργείο όσο και την διοίκηση του ΟΑΣΘ.