Έκκληση στους δημότες του δήμου Θερμαϊκού, να βοηθήσουν όπως μπορούν τις προσπάθειες των δημοτικών υπαλλήλων μετά τις χθεσινοβραδινές καταστροφές στην περιοχή, απευθύνει ο δήμαρχος, Γιάννης Μαυρομάτης.

Η κατάσταση είναι απελπιστική, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία του Γρηγόρη Καλογιάννη, την οποία ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Facebook. Τα νερά της βροχής παρέσυραν λάσπες, πέτρες, κλαδιά, αλλά και ομπρέλες θαλάσσης, πάνινες ομπρέλες και τέντες καταστημάτων εστίασης στην Περαία και την Αγία Τριάδα, αυτοκίνητα στη Νέα Μηχανιώνα και αγροτικά μηχανήματα στην Επανομή κι όλα αυτά κατέληξαν στη θάλασσα! 

« Ο Δήμος υπέστη μεγάλη και φοβερή καταστροφή. Δεν θα πω βιβλική, γιατί συντονισμένα προσπαθούμε. Από τις 19.00 χθες το βράδυ, συνεχόμενα έως τώρα παλεύουμε με όσες δυνάμεις διαθέτουμε. Κοντά μας η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία, η Περιφέρεια, εθελοντές και άλλοι φορείς. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και τους υπαλλήλους του δήμου για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουν. Κάνω έκκληση σε όλους τους δημότες, όπου μπορούν να συμβάλλουν και να βοηθήσουν», δήλωσε. 

Από χθες Δευτέρα 06/09/2016, ο Δήμος Θερμαϊκού δοκιμάζεται από ακραία καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να προκληθούν εκτεταμένες καταστροφές σε υποδομές, καλλιέργειες, κατοικίες και καταστήματα. Η διοίκηση του δήμου, κινητοποιήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζει. 

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, όλο το διαθέσιμο εργατοτεχνικό προσωπικό, βρίσκεται στην υπηρεσία  αποκατάστασης των ζημιών, ενώ έχει κινητοποιηθεί το σύνολο των διαθέσιμων οχημάτων και μηχανημάτων, προς αποκατάσταση των ζημιών. Επιπλέον έχουν μισθωθεί ιδιωτικά μηχανήματα κι ενισχύθηκε η προσπάθεια από μηχανήματα της Π.Κ.Μ. καΙ όμορων δήμων (Καλαμαριά, Θέρμη). 

Η Τεχνική Υπηρεσία έχει κινητοποιήσει το σύνολο των διαθέσιμων μηχανικών και τεχνικών της, προς καταγραφή κι αποκατάσταση των ζημιών. 

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, κατόπιν επαφών του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας, κ. Νικήτα Φραγκισκάκη και τον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωάννη Καπάκη, υπέβαλλε αίτημα στα αρμόδια πολιτειακά όργανα, να κηρυχθεί ο Δήμος Θερμαϊκού σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Τέλος, συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο και έγινε συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών (Πυροσβεστική, Αστυνομία, Λιμεναρχείο, Πολιτική Προστασία, Αποκεντρωμένη Διοίκηση κλπ.).