Ουδέποτε μεταφέρθηκαν διαθέσιμα του ΕΟΠΥΥ σε οποιαδήποτε συνεταιριστική Τράπεζα, ωστόσο αναζητείται η νόμιμη διαδικασία ώστε αυτό να συμβεί το συντομότερο δυνατό! 


Αυτό απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, κκ Νίκος Παναγιώτοπουλος και Χρήστος Σταϊκούρας, για «αυθαίρετη παρέμβαση κυβερνητικού στελέχους για μεταφορά χρηματικών πόρων του ΕΟΠΥΥ σε Συνεταιριστικές Τράπεζες».

Ο κ. Πολάκης θεωρεί ότι η απάντηση βρίσκεται στην επιστολή που απέστειλε στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, η Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος και στην οποία αναφέρεται ότι επειδή το Θεσμικό και Εποπτικό πλαίσιο δεν εξαιρεί τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και τις αντιμετωπίζει ισότιμα με το υπόλοιπο τραπεζικό σύστημα, είναι αμιγώς ελληνικές Τράπεζες, με τοπική λειτουργία, που στηρίζουν τις τοπικές παραγωγικές δυνάμεις και σε όλη τη διάρκεια της κρίσης είχαν θετική πιστωτική επέκταση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, «όλες οι πολιτικές δυνάμεις μπορούν και πρέπει να συμβάλουν και όχι να εναντιώνονται σε πολιτικές και ενέργειες που στηρίζουν την Περιφέρεια και σέβονται τη νομιμότητα».