Μαγειρεύει η ΣΙΣΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ


Μια σαλάτα που γίνεται γρήγορα και είναι και... γκουρμέ, μας προτείνει σήμερα η Σίσση Βασιλειάδου από το foodmood.gr : 


Η θρεπτική αξία της φακής οφείλεται στον συνδυασμό της μεγάλης περιεκτικότητας της σε πρωτείνη και την ελάχιστη σε λιπαρά.

Είναι πλούσια σε σίδηρο, ψευδάργυρο και σε φυτικές ίνες ενώ βοηθάει στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού και στη ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης του αίματος.

Στις μέρες μας, η φακή, που αποτελεί μια εύκολη λύση για φαγητό, καθώς γίνεται γρήγορα (δεν απαιτεί μούλιασμα για ώρες, όπως τα άλλα όσπρια) αλλά είναι και θρεπτική, μαγειρεύεται όχι μόνο σούπα, αλλά και σε σαλάτες, σε φακόρυζα ή πουρέ. Χρειάζεται μόνο λίγη έμπνευση.

Σας προτείνω μια σαλάτα, με όσπρια, πλούσια σε υδατάνθρακες, που μπορεί να αποτελέσει και ένα ολοκληρωμένο ελαφρύ γεύμα.

ΥΛΙΚΑ

180 γρ.φακές
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
1/2 πορτοκάλι
1 κουτ.σ.μαιντανό
1 κουτ..δυόσμο
λάδι
ξύδι βαλσάμικο
1 κουτ.σ.μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι

Παρασκευή

Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τις φακές για 20-25 λεπτά περίπου, όσο να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε λίγο.Τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Βράζουμε και τις πατάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Προσθέτουμε και τις βρασμένες πατάτες, τις σοτάρουμε για λίγα λεπτά και ρίχνουμε τα σοταρισμένα υλικά στο μπολ με τις φακές. Χτυπάμε καλά το λάδι, το ξύδι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και τα προσθέτουμε στις φακές μας. Τέλος ρίχνουμε το πορτοκάλι κομμένο σε κομματάκια, τον μαιντανό και τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά.