Παρελθόν για την ΕΠΟ και τη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου αποτελεί και επίσημα πλέον ο Γιώργος Γκιρτζίκης.


Μη έχοντας άλλη επιλογή, ο μέχρι σήμερα πρόεδρος της ομοσπονδίας ακολούθησε τον δρόμο των άλλων πέντε υποδίκων για την υπόθεση της κάρτας υγείας.

Όπως έκαναν λοιπόν την Πέμπτη οι Βαγγέλης Τοπολιάτης, Βαγγέλης Μαζαράκης, Γιώργος Καραμελίδης, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Οικονομίδης, υπέβαλε το πρωί της Παρασκευής την παραίτησή του από τη θέση του. Όλοι τους δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες εκλογές.

Στην επιστολή παραίτησης κάνει λόγο για "οργανωμένη από συγκεκριμένα επιχειρηματικά και ποδοσφαιρικά συμφέροντα και με πλήρη πολιτική και κυβερνητική κάλυψη, απόπειρα να αναδιαταχθεί το σκηνικό στο ελληνικό ποδόσφαιρο". Χαρακτηρίζει "δήθεν υπόθεση" το θέμα για το οποίο κατηγορείται και υπογραμμίζει: "Την καθαρή αλήθεια κανείς δεν μπορεί να την ελέγξει ή να την ακυρώσει".

Επίσης, κατηγορεί ευθέως τον υπουργό Αθλητισμού: "Είμαι έτοιμος να προσφέρω τον εαυτό μου και τη θέση στην οποία εκλέχτηκα θυσία στο βωμό ανελέητων ποδοσφαιρικών συμφερόντων κι ενός υπουργού που λειτουργεί καθαρά ως «μπροστινός τους», υπηρετώντας αγόγγυστα τους επιχειρηματικούς φίλους του", λέει.

Μάλιστα, δίνει και συμβουλές : "Από εσάς που θα μείνετε να διαχειριστείτε την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έως τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης περιμένω να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα για όλους εκείνους που θα σας κάνουν το φίλο και πίσω από την πλάτη σας θα σας σκάβουν το λάκκο. Μερικοί από αυτούς είναι και υπουργοί", γράφει.