Η Γιόκο Όνο, που είναι το μεγαλύτερο όνομα των 51ων Δημητρίων του δήμου Θεσσαλονίκης, δε θα έρθει, τελικά, στη Θεσσαλονίκη. Θα γίνουν, όμως, οι διαδραστικές παραστάσεις που ετοιμάζει για το θεσμό.


Αυτό ανακοίνωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, πριν από λίγο. "Είναι μεγάλη γυναίκα και δεν μπορεί να ταλαιπωρηθεί", είπε χαρακτηριστικά.

Από τη συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι... κόντρες, καθώς η κ. Χρυσίδου "σκάλωσε" στο σχόλιο του αντιπροέδρου του σώματος, Δημήτρη Κούβελα, για τα περσινά Δημήτρια όπου οι περισσότερες παραστάσεις είχαν για θέμα το αίμα, ενώ η εφετινή περιλαμβάνει την δράση της Γιόκο Όνο, που θα παρατάξει 100 φέρετρα στα "Σφαγεία".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γιόκο Όνο θα "στήσει" τα φέρετρα αυτά στα "Σφαγεία", μέσα στα οποία θα φυτευθούν ελιές. Στην τελευταία ημέρα της έκθεσης - περφόρμανς, θα κληθούν όσοι βρεθούν εκεί να καταστρέψουν τα φέρετρα, σε μια συμβολική κίνηση.

Όπως έγινε γνωστό, τα 70 από αυτά τα φέρετρα θα τα χορηγήσει γνωστός Οίκος Τελετών της Θεσσαλονίκης, ενώ το κόστος για τα υπόλοιπα θα καλυφθεί από το δήμο.

Η κουβέντα, πάντως, "ξέφυγε" κι έφθασε στην... καλλιτεχνική αξία της Γιόκο Όνο, αλλά και στο ρόλο της στους Μπιτλς, με αρκετούς συμβούλους να διαφωνούν με την αντιδήμαρχο, η οποία χαρακτήρισε "καταλυτική" την παρουσία της, τόσο για το συγκρότημα, όσο και για το χίπικο κίνημα.