Λύση στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη με  τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, ζητά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης επισημαίνοντας ότι η ταλαιπωρία των πολιτών θα πρέπει να λάβει τέλος. 


«Η  Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει άλλο μέσο αστικής μεταφοράς με αποτέλεσμα η κατάσταση να έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι κάτοικοι της πόλης, τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζουν σοβαρή δυσκολία στη μετακίνηση τους, το κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι συνεχώς φρακαρισμένο. Το χειρόφρενο που έχουν τραβήξει οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ δημιουργεί αλυσιδωτά προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο ζήτημα που έχει ανακύψει. 

«Είναι κατανοητό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ωστόσο θα πρέπει μέσα από διάλογο με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να γίνει και από τις δύο πλευρές μία κίνηση καλής θέλησης ώστε να μην ‘στραγγαλίζεται’ η πόλη και οι κάτοικοι της» καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.

Να σημειωθεί ότι, στις βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης, ειδικά σε αυτές που βρίσκονται εκτός αστικού ιστού, οι απουσίες των εργαζόμενων είναι πάρα πολλές! Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τρόπο να πραγματοποιήσουν διαδρομές πολλών χιλιομέτρων, καθημερινά, καθώς αυτού του είδους οι διαδρομές, με ταξί, απαιτούν αντίτιμο που δεν έχουν να καταβάλουν. Επίσης, ακόμη και η χρήση Ι.Χ. τους δυσκολεύει, αφού, όπως υπογραμμίζουν "πέφτει έξω" ο οικογενειακός προγραμματισμός.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες των βιοτεχνιών, αντιλαμβάνονται το πρόβλημα των εργαζομένων, όμως δεν μπορούν να το αντιμετωπίσουν.