Τελικά, τη μεγαλύτερη κινητικότητα στη Θεσσαλονίκη την παρουσιάζουν τα... αγάλματα! Μετά το άγαλμα του Πόντιου Πολεμιστή και της βασ. Όλγας, ήρθε η ώρα του αγάλματος του Αριστοτέλη να... ανηφορίσει τον πεζόδρομο!


Τη νέα μετακίνηση αγάλματος ανακοίνωσε στο Πρακτορείο FM ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Μιλώντας για το άγαλμα του Αριστοτέλη, που βρίσκεται στην πλατεία Αριστοτέλους, υποστήριξε ότι «η Αριστοτέλους είναι μέσα στο πρόγραμμα να αναπλαστεί, υπάρχει μελέτη από τη Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού. Όμως το άγαλμα του Αριστοτέλη θα μεταφερθεί, διότι εκεί που βρίσκεται είναι παραπεταμένο. Θα πιέσω μέχρι τα Χριστούγεννα να γίνει η μεταφορά του».

Θα είναι το... τρίτο άγαλμα της Θεσσαλονίκης που... ξεστρατίζει. Την αρχή έκανε το άγαλμα του Πόντιου Πολεμιστή, που "έφυγε" από την πλατεία Χαριλάου και βρέθηκε στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Ακολούθησε το άγαλμα της βασίλισσας Σοφίας, το οποίο από το παρκάκι της οδού Βασ. Όλγας 20 βρέθηκε στην πλατειούλα της... Βασ. Όλγας 2, μπροστά από τον ανδριάντα του βασιλιά Γεώργιου. Τώρα θα πάρει την... ανηφόρα και το άγαλμα του Αριστοτέλη.

Μόνον το άγαλμα του Εμ. Παπά παραμένει σταθερό, παρά το ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης το βλέπει και... δεν το αντέχει, όπως έχει παραδεχτεί κι ο ίδιος!