Δυο κτηνίατροι του Δημοσίου, σε περιοχή της Θράκης, έπαιρναν «φακελάκια» με 800 ευρώ, για να βεβαιώσουν πως τα κοπάδια κτηνοτρόφων δεν είχαν πρόβλημα με μελιταίο πυρετό!


Η κομπίνα ήταν καλά στημένη. Πρώτα πήγαινε στον κτηνοτρόφο ο πρώτος κτηνίατρος. Του έλεγε ότι, δήθεν, κάποιο από τα ζώα του, σύμφωνα με τον έλεγχο που είχε γίνει από τον δεύτερο κτηνίατρο, είχε διαγνωστεί με μελιταίο πυρετό.

Επειδή, σε αυτήν την περίπτωση, άσχετα με το πόσα ζώα έχουν προσβληθεί, η νομοθεσία προβλέπει τη θανάτωση όλου του κοπαδιού, προέτρεπε τους κτηνοτρόφους να στείλουν νέα δείγματα, στον δεύτερο κτηνίατρο, από άλλα ζώα, ώστε να «βρεθούν καθαρά» και να βεβαιωθεί ότι το κοπάδι ήταν υγιές –φυσικά με το αζημίωτο!

Το ίδιο έκαναν και χθες, (1-9-2016) σε συγκεκριμένο κτηνοτρόφο. Μόνον που, ο τελευταίος, είχε ειδοποιήσει την αστυνομία και ο ένας κτηνίατρος συνελήφθη με τα σημειωμένα χαρτονομίσματα στο χέρι! Όπως προέκυψε, θα έπαιρναν 800 ευρώ, για να βεβαιώσουν πως δεν υπήρχε πρόβλημα με το κοπάδι.

Φυσικά, τα ζώα του κτηνοτρόφου που είχε πέσει θύμα της απάτης, ήταν υγιέστατα…

Εναντίον του κτηνίατρου που συνελήφθη σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδείς ιατρικές  πιστοποιήσεις, δωροληψία υπαλλήλου, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, παραβίαση μέτρων για την πρόληψη επιζωοτιών και απάτη κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση και κατά του συνεργού του που δεν συνελήφθη επειδή είχε παρέλθει το Αυτόφωρο, για άμεση συνέργεια σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, παραβίαση μέτρων για πρόληψη επιζωοτιών, ηθική αυτουργία σε δωροληψία υπαλλήλου και απάτη κατ’ επάγγελμα.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ο κτηνοτρόφος απευθύνθηκε σε ιδιωτικό εργαστήριο, το οποίο διαπίστωσε πως κανένα ζώο των μονάδων αυτών δεν υπήρχε υποψία για μελιταίο πυρετό.


Ο συλληφθείς παραπέμφθηκε στον αρμόδιο  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.