Ένα "καραμανλικό" χαρακτηριστικό -όπως είπε χαρακτηριστικά η νέα πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσσαλονίκης Βίκυ Ευταξά, διαθέτει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Η κ. Ευταξά, σε συζήτηση που είχε σήμερα, στα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, είπε για τον πρόεδρο του κόμματος:

"Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας άνθρωπος πολύ φρέσκος -σε ιδέες, αφού έχει χρο΄νια στην πολιτική. Έχει ρεαλιστικό όραμα και ένα καραμανλικό χαρακτηριστικό: Δε χαϊδεύει αυτιά"!

Κι αν αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που παραπέμπει στον αείμνηστο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, υπάρχει άλλο ένα, που παραπέμπει στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή: Κατά τη διάρκεια της συζήτησης η κ. Ευταξά μίλησε για την αγάπη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την τεχνολογία και είπε πως, στη βόλτα που θα κάνει, στα περίπτερα της ΔΕΘ, θα επισκεφθεί και το περίπτερο των νέων τεχνολογιών όπου παρουσιάζεται και το Amandra Project.

Όσο για τα οργανωτικά της ΝΔ, η κ. Ευταξά τόνισε πως σκοπός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να γίνει σε όλους κατανοητό πως θέλει να κάνει πράξη, ως μελλοντική κυβέρνηση, το σύνθημα "Κανένας Στο Περιθώριο", για το λόγο αυτό μια σειρά εκδηλώσεων που αρχίζουν από τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη(σ.σ. θα βρίσκεται εδώ όλο το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας) θα ΄χουν ως κοινό τους νέους και τις γυναίκες ("εκδηλώσεις που δίνουν το στίγμα της ΝΔ και του προέδρου", τις χαρακτήρισε). 

"Τη μάχη του πεζοδρομίου την είχαμε χάσει", είπε σε κάποια στιγμή χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχτηκε πως, γι αυτό "σε μεγάλο βαθμό έφταιγαν οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν".