Την ομάδα καλαθοσφαιριστών με αμαξίδιο του Άρη Θεσσαλονίκης, βράβευσε το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, με αφορμή την κατάκτηση του 19ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος.


Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος υποσχέθηκε στους αθλητές ότι ο δήμος θα δημιουργήσει χώρους για τα άτομα με αμαξίδιο καθώς και να υπάρξει μια ιδιαίτερη προσοχή στα παράνομα παρκαρισμένα που δεν τους επιτρέπουν να κυκλοφορήσουν σε πόλεις και πλατείες.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε... διπλά χαρούμενος, ως Αρειανός και πρόσθεσε: "Οι ΠΑΟΚτσήδες βγάζουν σπυριά αλλά τι να κάνουμε. Σας θαυμάζουμε γιατί παρά τις δυσκολίες δίνεται παράδειγμα δύναμης, πίστης και αφοσίωσης, ενώ να δείχνετε ότι είστε ζωντανά και ενεργά μέλη της κοινωνίας”, ανέφερε.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, αντιπαρερχόμενος τα πειράγματα δημοτικών συμβούλων όταν κλήθηκε να βραβεύσει έναν αθλητή της ομάδας, που του έλεγαν "πώς θα το κάνεις, αφού είσαι ΠΑΟΚτσής", απάντησε: "Γι αυτό η βράβευση αυτή θα ΄χει... μεγαλύτερη αξία".

Φάουλ (και, μάλιστα... εσκεμμένο), σφύριξαν οι παίκτες της ομάδας στην επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη", Ρία Καλφακάκου, η οποία έκανε λόγο για "ανθρώπους που ξεπέρασαν το πρόβλημά τους". Στη συνέχεια διέπραξε και... δεύτερο! Παρομοίωσε την κατάσταση των αθλητών με αμαξίδια, με κάποιον που του... πονάει η μέση!

Την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης στις προσπάθειες τους ζήτησε από την πλευρά του ο αρχηγός της ομάδας του Άρη, Χρυσοβέργης Παναγιώτης. Ζήτησε περισσότερες διαβάσεις και ράμπες για ΑμεΑ. Ο δε δήμαρχος μίλησε για... γαϊδούρια που παρκάρουν πάνω στις ράμπες. "Και δεν το παίρνω πίσω. Γαϊδούρια είναι", είπε.