Κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, στις 6:00 μ.μ.,
στη Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου), απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση, «οι φετινές κινητοποιήσεις, με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), στις 10 Σεπτεμβρίου, συμπίπτουν με τον ένα χρόνο από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, την υπογραφή του 3ου μνημονίου από την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ. και τη συνέχιση της λιτότητας».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο οφείλουμε να συντονίσουμε τη δράση μας με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και τα άλλα λαϊκά στρώματα και να οργανώσουμε την επόμενη περίοδο αποτελεσματικούς και νικηφόρους αγώνες απέναντι στο μνημονιακό καθεστώς. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Η δικαιολογημένη απογοήτευση δεν πρέπει να μας "βάλει από κάτω", γιατί οι υποχρεώσεις μας "τρέχουν", η ανεργία είναι το μέλλον μας και τα παιδιά μας φεύγουν στην ξενιτιά. Οι φετινές κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνουν η απαρχή για έναν νέο κύκλο αγώνων για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και όλων όσοι τις υπηρετούν».