Ανοικτό θα παραμείνει το Ιστορικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, καθώς ο δήμος ανέστειλε τη σχετική δράση που είχε αποφασίσει, για την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας.


Ο λόγος είναι ότι η εμπορική και οικονομική ζωή του κέντρου βρίσκεται, αυτήν τη στιγμή, στα τάρταρα, λόγω της συνεχιζόμενης επίσχεσης εργασίας των εργαζόμενων στον ΟΑΣΘ.

Η σχετική ανακοίνωση του δήμου έχει ως εξής:

"Λόγω των προβλημάτων στην κίνηση των οχημάτων και στη μετακίνηση των Θεσσαλονικέων που προκλήθηκαν από τη συνεχιζόμενη για τέταρτη ημέρα επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, ματαιώνεται η πεζοδρόμηση του ιστορικού κέντρου που είχε προγραμματιστεί για την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της παγκόσμιας Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας. 

Μολονότι ενδέχεται η επίσχεση εργασίας να ανασταλεί και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ να λειτουργήσουν ξανά κανονικά έως την ερχόμενη Πέμπτη, ο εκνευρισμός και η δυσφορία των Θεσσαλονικέων σε ό,τι αφορά τη μετακίνησή τους δεν επιτρέπουν το μέτρο της συμβολικής πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου τους πόλης".