Λύση από τον υπουργό Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, τον οποίο θεωρούν μοναδικό υπεύθυνο για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, ζητούν ως αύριο ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας, δήμαρχοι και φορείς του νομού Θεσσαλονίκης.

Με κοινή ομόφωνη ανακοίνωσή τους, οι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, Πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Λάζαρος Κυρίζογλου, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, Δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, Δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, Δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, Δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Διανιηλίδης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παύλου Μελά, Σάκης Λαζαρίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Ιωάννης Τσουκνιδάς, Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Βλαχογιάννης, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης για θέματα Κυκλοφορίας, Γιώργος Δημαρέλος, ζητούν:

  1. 1. Επίλυση του προβλήματος που ανέκυψε με τον ΟΑΣΘ τις τελευταίες έντεκα ημέρες, με βάση το από 25/08/2016 Πρακτικό Συμφιλιωτικής Διαδικασίας, το οποίο δεν τηρήθηκε
  2. 2. Άμεση καταβολή, από την κυβέρνηση, των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ προκειμένου να γίνει ταυτόχρονη επανέναρξη της λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, υπογραμμίζουν ότι "σε περίπτωση που ως αύριο, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, με ευθύνη του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χ. Σπίρτζη δεν έχει γίνει η επανέναρξη της λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών στο νομό Θεσσαλονίκης, θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη, ώστε να αναζητηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες, με σκοπό να αποκατασταθεί άμεσα η ομαλή λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών και να πάψει επιτέλους η ταλαιπωρία των πολιτών".

Όσο για τον διάλογο που θέλει να ανοίξει η κυβέρνηση για τον ΟΑΣΘ, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην προσέλθουν, αν δεν βγουν τα λεωφορεία στους δρόμους! 3. "Θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη μόνο με λειτουργούσες τις αστικές συγκοινωνίες, πράγμα το οποίο είναι αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΟΜΕΔΙ. Η επόμενη ημέρα για τις αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη πρέπει να διασφαλίζει καλύτερες, πιο αξιοπρεπείς, οικονομικές και πιο αξιόπιστες υπηρεσίες για το επιβατικό κοινό του νομού", υπογραμμίζουν.

Τις αποφάσεις αυτές έλαβαν σε σύσκεψη που έγινε, σήμερα νωρίς το απόγευμα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.