Το χαρτζιλίκι και τα κινητά τηλέφωνα ανήλικων έμπαιναν στο στόχαστρο «άγουρης συμμορίας» (συμμετείχε και ανήλικος) που δρούσε στις περιοχές της Τούμπας, της Πυλαίας και της Καλαμαριάς.


Πρόκειται για δυο αλλοδαπούς, 20 και 13 ετών κι έναν Έλληνα 17 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, 21 Σεπτεμβρίου 2016, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας - Τριανδρίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δυο έφηβοι κι ο νεαρός, είχαν συστήσει συμμορία και λήστευαν ανήλικους. Τους έπαιρναν τα κινητά και όσα χρήματα είχαν μαζί τους. Διέπραξαν τουλάχιστον πέντε ληστείες, χτυπώντας και σπρώχνοντας τα θύματά τους.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς (δυο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 51 ετών, άνδρας – γυναίκα αντίστοιχα), των δύο απ’ τους συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου».


Η δικογραφία σε βάρος των τριών μελών της σπείρας αφορά τα κατά περίπτωση αδικήματα, της «σύστασης συμμορίας», της «ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση». Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσσαλονίκης.