Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τη συνεργασία του με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο.


Το Φεστιβάλ φέρνει το Locarno Industry Academy International στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Πιο συγκεκριμένα, η επίσημη «πρεμιέρα» του πιλοτικού αυτού project θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου 2016, κατά τη διάρκεια του 57ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (3-13 Νοεμβρίου 2016), στο πλαίσιο της Αγοράς του ΦΚΘ.

Το Locarno Industry Academy International είναι μια εκπαιδευτική πλατφόρμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νέους επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου να επεκτείνουν τις επαγγελματικές εμπειρίες και διασυνδέσεις τους στους τομείς των διεθνών πωλήσεων, του μάρκετινγκ, της διανομής, της παρουσίασης και του προγραμματισμού. Στο παρελθόν, το Locarno Industry Academy International έχει ήδη πραγματοποιηθεί με επιτυχία στο Μεξικό, τη Βραζιλία και τη Νέα Υόρκη.  

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που εγκαινιάζουμε αυτή τη συνεργασία του ΦΚΘ με το Φεστιβάλ του Λοκάρνο. Το Locarno Industry Academy International είναι μια μεγάλη ευκαιρία που θα ωφελήσει την περιοχή μας δίνοντας την ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες του σινεμά να αποκτήσουν καινούργια εργαλεία όσον αφορά στη διανομή, τις πωλήσεις και την κατάρτισή τους, ενώ επίσης θα γίνει μια πολύτιμη πλατφόρμα για νέες συνεργασίες, ανταλλαγή ιδεών και ευκαιρίες για επαγγελματικές διασυνδέσεις», υπογραμμίζει η Γενική Διευθύντρια του ΦΚΘ, Ελίζ Ζαλαντό.  

Οι νέοι και ανερχόμενοι εκπρόσωποι πωλήσεων, διανομείς και ειδικοί των νέων μέσων που θα συμμετάσχουν στο Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη, θα λάβουν μέρος σε ένα ειδικό workshop όπου θα έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν, να μοιραστούν εμπειρίες και να συναντήσουν σημαντικούς επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου, μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις και ομαδικά εργαστήρια. Επιπλέον, θα μπορούν να συμμετάσχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες που διοργανώνει η Αγορά του 57ου ΦΚΘ, όπως, μεταξύ άλλων, συναντήσεις και σεμινάρια με εκπροσώπους του παγκόσμιου κινηματογραφικού τομέα.

Στο Locarno Industry Academy International θα συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα ανερχόμενοι εκπρόσωποι πωλήσεων, διανομείς και ειδικοί των νέων μέσων από την Ελλάδα και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, καθώς και από συνεργαζόμενες χώρες και περιοχές (Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ελβετία, ΗΠΑ).

Οι χώρες που έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στο Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη είναι οι εξής: Αίγυπτος, Αλβανία, Αλγερία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ισραήλ, Κροατία, Κύπρος, Ουγγαρία, Λίβανος, Λιβύη, Μάλτα, Μαρόκο, Μαυροβούνιο, Παλαιστίνη, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Συρία, Τυνησία και Τουρκία.

Από σήμερα, Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν συμμετοχές για το Locarno Industry Academy International στη Θεσσαλονίκη. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης www.filmfestival.gr.

Για αιτήσεις και πληροφορίες επικοινωνήστε με την Vanja Kaludjercic, Project Manager του Locarno Industry Academy International in Thessaloniki: vanja.kaludjercic@pardo.ch, Festival del Film Locarno, Via Ciseri 23, CH–6601, Locarno.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αγορά του ΦΚΘ: agora@filmfestival.gr