Με οικονομικά θέματα ασχολούνται, σήμερα, στα πρωτοσέλιδά τους οι περισσότερες εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ούτε ένα δάκρυ για τις συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αφού υφάρπαξε τις ψήφους εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων, υποσχόμενος ότι δεν θα μειωθούν οι συντάξεις και δεν θα πληγούν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε πράξη τα ακριβώς αντίθετα και τώρα κοροϊδεύει κι από πάνω τους απομάχους της εργασίας, παρουσιάζοντας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) μια "μαγική εικόνα" για τις μειώσεις στις συντάξεις!".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο δόγμα με ανατροπές στην ΕΛ.ΑΣ.".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τις αλλαγές που φέρνει στην ΕΛ.ΑΣ. η επικείμενη αναδιοργάνωση, εξηγεί ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο "Έθνος". Παράλληλα , προαναγγέλλει πως οι αναδιατάξεις θα συνεχιστούν και στο Πυροσβεστικό Σώμα, ότι θα έρθει και δεύτερο κύμα αξιολόγησης των VIPs που διαθέτουν αστυνομική συνοδεία, ενώ απαντάει και στην κριτική που του ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση για το "άβατο" των Εξαρχείων".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πούτιν και Ιβάν θέλουν βασιλιά

Η εφημερίδα προεκτείνει το θέμα των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος της βασίλισσας Όλγας.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Γκάφα Τσίπρα με το πάγωμα χρεών".

Η εφημερίδα γράφει ότι "γκάφα ολκής που στέλνει στην αγορά το μήνυμα "μην πληρώνετε στα Ταμεία μέχρι το τέλος του έτους" αποτελεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι οι οφειλές εκατοντάδων χιλιάδων ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων που θα καταστούν ληξιπρόθεσμες σε  ΟΑΕΕ  και ΕΤΑΑ μέχρι τις 31/12/2016 παγώνουν και ότι οι εν λόγω οφειλέτες θα μπορούν να παίρνουν ασφαλιστική ενημερότητα καταβάλλοντας από 1ης/1/2017 μόνον τις τρέχουσες εισφορές τους".

ΕΣΤΙΑ: "Ευκαιριακή χρήσις των αποζημιώσεων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η εργαλειοποίησις των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας από τον κ. Τσίπρα για τον προσπορισμό πρόσκαιρου πολιτικού οφέλους, είναι μια στάσις βαθειά προσβλητική. Εφ΄όσον θέλει να ενεργοποιήσει την σχετική διαδικασία, ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά πώς να το πράξει".

Η ΑΥΓΗ: "Πρώτη φορά κανονικά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "θα έπρεπε να αποτελεί ρουτίνα, αλλά το να ανοίξουν τα σχολεία κανονικά, χωρίς ιδιαίτερα κτηριακά προβλήματα, με καθηγητές και βιβλία από την πρώτη μέρα, ισοδυναμεί για την Ελλάδα των τελευταίων δεκαετιών με έναν μικρό άθλο".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Τάγματα υπεράσπισης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής φάνηκε χθες στο δικαστήριο. Στελέχη της, που υπερασπίζονται ως δικηγόροι τους κατηγορούμενους ομοϊδεάτες τους, προσπάθησαν με ειρωνείες να απαξιώσουν τον Αιγύπτιο ψαρά, που κατέθετε ως μάρτυρας, ο οποίος έχει σωθεί με βαριά τραύματα από δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου στο Κερατσίνι".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρεμιέρα με αλχημείες στα σχολεία".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το πρώτο κουδούνι χτύπησε στα σχολεία της χώρας. Ωστόσο, το "λούστρο" της επικοινωνιακής βιτρίνας του υπουργείου Παιδείας έχει δόση αλχημείας. Εκπαιδευτικοί και συνδικαλιστικές παρατάξεις κατηγορούν τον υπουργό Νίκο Φίλη ότι παρότι προχώρησε σε προσλήψεις αναπληρωτών-7.340 μέχρι στιγμής-υπολείπονται ακόμη 13.500 για την κάλυψη των κενών, ενώ τα υπόλοιπα σχετικά μέτρα οδηγούν σε υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υποσχέσεις σε κλίμα... Θεσσαλονίκης

Η εφημερίδα τονίζει: "Το περίφημο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θύμισαν τρεις πρωτοκλασάτοι υπουργοί της κυβέρνησης με τις τοποθετήσεις τους σε εκδηλώσεις στην πόλη στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Συνελήφθη γιος βουλευτή για εμπόριο κοκαΐνης

Η εφημερίδα, αφού στο κείμενο διευκρινίζει ότι είναι πρώην βουλευτής, αναφέρει συγκεκριμένο όνομα και γράφει: "Ο 30χρονος γιος του πρώην Βουλευτή, φέρεται κατά τις ίδιες πηγές να είχε ενεργό συμμετοχή σε συμμορία που έπαιρναν μέρος τρεις Αλβανοί ηλικίας 23, 29 και 31 ετών και ένας 46χρονος Έλληνας". 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεσμεύσεις" για μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα και νέα προνόμια στο κεφάλαιο".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τον "οδικό χάρτη" της κυβέρνησης για την έξοδο του κεφαλαίου από την κρίση και την ανάκαμψη της κερδοφορίας του παρουσίασε ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του στη ΔΕΘ, κάνοντας καθαρό ότι βασικές του "συντεταγμένες" είναι τα αντιλαϊκά μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και υποστηρίζοντας ότι η υποταγή του λαού σ΄αυτά είναι περίπου "μονόδρομος " επειδή οδηγούν τάχα στο "ξέφωτο" της "δίκαιης ανάπτυξης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Τι απαντούν οι δικαστές του ΣτΕ στις παρεμβάσεις:"Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και τα δημόσια πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των εκτιμήσεών τους".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη σφοδρή αντίδραση δικαστών από όλες τις βαθμίδες της Δικαιοσύνης προκάλεσαν οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις του ΣτΕ για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Δικαστικοί κύκλοι επέλεξαν να απαντήσουν με σοβαρότητα σε όσους με αθέμιτες δηλώσεις τους επιχειρούν παρεμβάσεις στο έργο τους. Την ίδια στιγμή κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης -αντιπολίτευσης για το θέμα".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Δηλητήριο» το junk  food για την υγεία

"Οι λάτρεις του «πρόχειρου φαγητού» που προτιμούν ένα μπέργκερ από τα φρέσκα φρούτα ίσως προκαλούν βλάβη στα ερυθρά κύτταρα του αίματος τους, σύμφωνα με επιστήμονες. Οι άνθρωποι που καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα επεξεργασμένων τροφίμων έχουν αυξημένο αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων που κουβαλούν καρκινικές μεταλλάξεις. Τα ευρήματα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που κάνουν διατροφή με χαμηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών (βρίσκονται στα φρέσκα τρόφιμα) ήταν πιο πιθανό να παράγουν κατεστραμμένα ερυθρά αιμοσφαίρια. «Αν κάνουμε κακή διατροφή, αυτό γρήγορα αντανακλάται στην κατάσταση αυτών των κυττάρων»", γράφει η εφημερίδα. 

ESPRESSO: Θύμα άγριου ξυλοδαρμού ο Καρουσάκης

"Ο λαϊκός τραγουδιστής, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το ισχυρό σοκ και νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική με σποσμένο χέρι και ισχίο", γράφει η εφημερίδα.


Kontranews: "Να διαγραφούν τα κόκκινα χρέη ζητάει τώρα και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "διαγράψτε τα κόκκινα δάνεια, ζητάνε οι Ευρωπαίοι από τις τράπεζες! Ένας-ένας στην Ευρώπη το καταλαβαίνουν ότι τα χρέη μας είναι δυσβάσταχτα, παράνομα και επαχθή, οφειλές που ο εξαντλημένος από τα μνημόνια, ελληνικός λαός, δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρει να αποπληρώσει!"

STAR PRESS: Εφιάλτης για παράνομους εραστές

Η εφημερίδα γράφει ότι κάμερα από drone "έπιασε" ζευγάρι να κάνει σεξ σε καμπαναριό μοναστηριού. Στη Ρωσία... Προσθέτει ότι Έλληνες ιδιωτικοί ερευνητές (ντεντέκτιβ) σκέφτονται να τα χρησιμοποιήσουν.... Πιασ' το αβγό και κούρευ' το!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ακριβότερος ο  ΕΝΦΙΑ  του 2017".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) και το 2017 θα κληθούν να καταβάλουν στο Δημόσιο πάνω από 7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο "λογαριασμός" του ΕΝΦΙΑ του 2017 θα είναι ακριβότερος κατά 180 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με φέτος".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Οδηγία από ΕΚΤ για τα "κόκκινα " δάνεια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σημαντικές εξελίξεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για το θέμα των "κόκκινων" δανείων, προοιωνίζεται η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να υποβάλει σε δημόσια διαβούλευση έγγραφο κατευθύνσεων προς τις τράπεζες".