[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Τι δείχνει δημοσκόπηση για την εικόνα της διοίκησης του δήμου ΘεσσαλονίκηςΒελτιωμένη σε σχέση με πέρσι είναι η εικόνα που εμφανίζει η δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας To The Point, για λογαριασμό της εφημερίδας "Μακεδονία της Κυριακής". 


Πάντως, οι αρνητικές γνώμες εξακολουθούν να υπερτερούν των θετικών, ωστόσο η ψαλίδα δείχνει να κλείνει στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες από περίπου 20 που ήταν πέρσι.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «είσαστε ικανοποιημένος/η ή δυσάρεστημένος/η από το μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής αρχής στο δήμο Θεσοαλονίκης;» το 42% δηλώνει δυσάρεστημένο (έναντι 45% πέρσι τον Σεπτέμβριο) και το 33,5% ικανοποιημένο (ήταν 24,1% πριν από ένα χρόνο). Στην ουδέτερη ζώνη (ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσάρεστη μένος) κινείται το 23,1% (από 28,8% πέρσι).

Ως προς το ισοζύγιο δημοφιλίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται σχεδόν μηδενικό, εν αντιθέσει με τον περιφερειάρχη ο οποίος εμφανίζει θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, για τον Γιάννη Μπουτάρη θετική γνώμη έχει το 44,6% και αρνητική το 44,2%. Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα (φωτ. δεξιά) θετική γνώμη έχει το 42,7% και αρνητική το 37,7%.

Όσον αφορά τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η πόλη, η καθαριότητα εξακολουθεί σταθερά να βρίσκεται στην κορυφή (33,1%), παρουσιάζοντας ωστόσο συνεχή υποχώρηση σε σχέση με το 2013 (44,5%) και το 2012 (40,3%). 

Ακολουθεί μια ομάδα προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με τις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατάσταση του οδικού δικτύου (11,5%), το κυκλοφορίακό (11,3%), την έλλειψη πάρκινγκ και υποδομών (11,1%) και τις συγκοινωνίες (9,3%). Στην αξιολόγηση των προβλημάτων ακολουθούν η έλλειψη πεζοδρομίων (7,8% από 6,7% πέρσι), η εγκληματικότητα (6,6% από 7,3% πέρσι), οι αλλοδαποί (4,5%), τα πάρκα και το πράσινο (3,9% από 6,3% πέρσι). 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]