[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι δείχνει δημοσκόπηση για την εικόνα της διοίκησης του δήμου ΘεσσαλονίκηςΒελτιωμένη σε σχέση με πέρσι είναι η εικόνα που εμφανίζει η δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας To The Point, για λογαριασμό της εφημερίδας "Μακεδονία της Κυριακής". 


Πάντως, οι αρνητικές γνώμες εξακολουθούν να υπερτερούν των θετικών, ωστόσο η ψαλίδα δείχνει να κλείνει στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες από περίπου 20 που ήταν πέρσι.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «είσαστε ικανοποιημένος/η ή δυσάρεστημένος/η από το μέχρι σήμερα έργο της δημοτικής αρχής στο δήμο Θεσοαλονίκης;» το 42% δηλώνει δυσάρεστημένο (έναντι 45% πέρσι τον Σεπτέμβριο) και το 33,5% ικανοποιημένο (ήταν 24,1% πριν από ένα χρόνο). Στην ουδέτερη ζώνη (ούτε ικανοποιημένος ούτε δυσάρεστη μένος) κινείται το 23,1% (από 28,8% πέρσι).

Ως προς το ισοζύγιο δημοφιλίας του δημάρχου Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται σχεδόν μηδενικό, εν αντιθέσει με τον περιφερειάρχη ο οποίος εμφανίζει θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, για τον Γιάννη Μπουτάρη θετική γνώμη έχει το 44,6% και αρνητική το 44,2%. Για τον Απόστολο Τζιτζικώστα (φωτ. δεξιά) θετική γνώμη έχει το 42,7% και αρνητική το 37,7%.

Όσον αφορά τα προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζει η πόλη, η καθαριότητα εξακολουθεί σταθερά να βρίσκεται στην κορυφή (33,1%), παρουσιάζοντας ωστόσο συνεχή υποχώρηση σε σχέση με το 2013 (44,5%) και το 2012 (40,3%). 

Ακολουθεί μια ομάδα προβλημάτων τα οποία σχετίζονται με τις μετακινήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κατάσταση του οδικού δικτύου (11,5%), το κυκλοφορίακό (11,3%), την έλλειψη πάρκινγκ και υποδομών (11,1%) και τις συγκοινωνίες (9,3%). Στην αξιολόγηση των προβλημάτων ακολουθούν η έλλειψη πεζοδρομίων (7,8% από 6,7% πέρσι), η εγκληματικότητα (6,6% από 7,3% πέρσι), οι αλλοδαποί (4,5%), τα πάρκα και το πράσινο (3,9% από 6,3% πέρσι). 
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]