Η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης δε θα αφαιρεί πινακίδες από τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα, έως ότου λήξει η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ.


Όπως δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για τη δημοτική αστυνομία, Λευτέρης Κιοσέογλου στο Πρακτορείο 104,9 fm, «αναστέλλεται ο προγραμματισμός μας, μέχρις ότου να διευθετηθεί το θέμα με τον ΟΑΣΘ που ταλαιπωρεί την πόλη. Υπάρχουν τα συνεργεία μας στους δρόμους, αλλά θα δείξουμε μια ευαισθησία. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα αφήνουμε ατιμώρητους τους οδηγούς Ι.Χ. που προχωρούν σε παραβάσεις που "βγάζουν μάτι"».

Σημειώνεται πως σήμερα θα ήταν η πρώτη μέρα που οι δημοτικοί αστυνομικοί επρόκειτο να προχωρούν στην αφαίρεση πινακίδων από τα διπλοσταθμευμένα οχήματα που εμποδίζουν την κίνηση σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, από τα παράνομα παρκαρισμένα με ξένες πινακίδες, καθώς επίσης από αυτά που σταθμεύουν στις ειδικές θέσεις των τουριστικών λεωφορείων μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Υπογραμμίζεται, πάντως, ότι η Τροχαία δεν έχει καμία τέτοια εντολή και θα εφαρμόζει το νόμο όσον αφορά τις δικές της αρμοδιότητες.