Μια άλλη πραγματικότητα, για όσα ακούμε το τελευταίο χρονικό διάστημα σχετικά με το θέμα του ΟΑΣΘ, παρουσιάζει η Κίνηση Ιδεών και Δράσης "Πράττω" (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ την οποία εκφράζει ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς).


Σύμφωνα με το "Πράττω", ο ΟΑΣΘ δεν έχει λαμβάνειν τίποτα από το Ελληνικό Δημόσιο, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου!

Στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται "διαστρέβλωση της αλήθειας και παραπληροφόρηση" ό,τι διακινείται τις τελευταίες ημέρες και υπογραμμίζεται πως "δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον οργανισμό"! Το "Πράττω" υποστηρίζει ότι τα δεδουλευμένα δε δόθηκαν "με αποκλειστική ευθύνη του ΟΑΣΘ"!

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως καταβολές θα γίνουν απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζόμενων, ενώ γίνεται λόγος για "εκβιαστική στάση" της διοίκησης του Οργανισμού.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του "Πράττω", έχει ως εξής:

"Διαστρέβλωση της αλήθειας και παραπληροφόρηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης, επιχειρείται το τελευταίο διάστημα από την διοίκηση του ΟΑΣΘ με την υποστήριξη μετόχων-εργαζομένων του Οργανισμού και ετερόκλητων συμμαχιών πολιτικών και οικονομικών κύκλων.
Σε ευρεία σύσκεψη στις 8 Σεπτεμβρίου, με την συμμέτοχη της  διοίκησης και του σωματείου εργαζομένων του ΟΑΣΘ, τονίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή προς τον Οργανισμό και πως έχει  δοθεί και η επιχορήγηση του Σεπτεμβρίου. Επίσης, υπογραμμίστηκε ότι  οφείλονται  δεδουλευμένα στους εργαζόμενους με αποκλειστική  ευθύνη του ΟΑΣΘ και ότι θα γίνουν περαιτέρω καταβολές επιχορηγήσεων υπό την αυστηρή  προϋπόθεση, ότι αυτές  θα  αποδοθούν απευθείας  στους λογαριασμούς των εργαζόμενων.
Λύσεις υπάρχουν και δρομολογούνται. Συνεπώς οι εργαζόμενοι οφείλουν αύριο κιόλας να κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, εξυπηρετώντας τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και επιτελώντας το έργο που τους έχει ανατεθεί. 
Είναι σαφές ότι εργαζόμενοι και πολίτες είναι θύματα της αδιαφανούς και εκβιαστικής στάσης της διοίκησης του ΟΑΣΘ".