[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Τα φορολογικά επιλέγουν, σήμερα, για πρωτοσέλιδο κύριο θέμα, οι περισσότερες εφημερίδες. Οι τοπικές -κι όσες έχουν διπλή έκδοση- προτιμούν το καιρικό.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βροχή θανάτου»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τόνοι νερού- συμφορά σε Νέα Μηχανιώνα, Περαία, Αγία Τριάδα! Χάθηκε γυναίκα. Σκηνές από την Αποκάλυψη: Χωριά βυθισμένα στις λάσπες, αυτοκίνητα στη θάλασσα, σκάφη στη στεριά! Απόγνωση… 4 νεκροί σε Μεσσηνία, Λακωνία. Φοβερές καταστροφές σε Ηλεία, Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πάργα».

ΕΘΝΟΣ: «Νέα ευκαιρία για χρέη προς Ταμεία-Εφορία»
Η εφημερίδα σημειώνει: «το σχέδιο της κυβέρνησης για όσους αδυνατούν να πληρώσουν. Ασφαλιστική ενημερότητα και πάγωμα των παλαιών οφειλών για όσους πληρώνουν τις τρέχουσες εισφορές. Θεσπίζονται κίνητρα παραμονής στις υφιστάμενες ρυθμίσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ρότσιλντ: Φέρτε μου το κεφάλι του Πούτιν και χτίστε τον τρίτο ναό του Σολομώντα!
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «για πρώτη φορά μετά από αιώνες υπάρχουν σοβαρές προετοιμασίες σε εξέλιξη, για την κατασκευή του τρίτου ναού... Αυτή την εβδομάδα, η εκκολαπτόμενη οργάνωση Σανχεντρίν, μια ομάδα που προσπαθεί να αναβιώσει το αρχαίο εβραϊκό νόμο, θα εκλέξει ένα άτομο, που θα γίνει Αρχιερέας, εάν η πολιτική κατάσταση επιτρέψει την πρόσβαση στο Ορος του Ναού...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Φάλτσα» εφορίας σε ελέγχους και πρόστιμα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τραγικά λάθη στους φορολογικούς ελέγχους εμβασμάτων. Τινάζουν στον αέρα χιλιάδες περιπτώσεις καταλογισμών πρόσθετων φόρων και προστίμων. Το Δημόσιο ενδέχεται να κληθεί να επιστρέψει ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε ελεγχθέντες φορολογούμενους που το πλήρωσαν αδίκως».

ΕΣΤΙΑ: «Υποβάθμισις των Αθηνών»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τα στοιχεία είναι αμείλικτα: Στην ερώτηση της Eurostat αν είναι ικανοποιημένοι με την ζωή στην πόλη τους, οι περισσότεροι κάτοικοι των πρωτευουσών των 28 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, απήντησαν θετικά».

Η ΑΥΓΗ: «Οι πολίτες πληρώνουν και περιμένουν….»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «στο καλύτερο σημείο της τελευταίας τριετίας, με αύξηση πέντε εκατοστιαίων μονάδων σε σχέση με το 2015 βρίσκεται η είσπραξη των οφειλόμενων φόρων σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Αισιοδοξία για την πορεία των εσόδων το Σεπτέμβριο. Στο κενό η «μαύρη» προπαγάνδα»

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Διαζύγιο πριν από τον γάμο»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το φλέρτ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με το Ποτάμι δεν πρόκειται να εξελιχθεί σε επίσημο δεσμό. Αντί για όρκους κοινής πορείας, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης αντάλλαξαν βαριές κουβέντες και μάλλον σφράγισαν τους τίτλους τέλους πολύμηνων συζητήσεών τους».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ασφαλιστική ενημερότητα και με αρρύθμιστες οφειλές»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την παροχή ασφαλιστικής ενημερότητας σε οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων ακόμη και αν έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη που δεν έχουν ρυθμιστεί, αλλά καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές, διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους των πιστωτών».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πνιγήκαμε σε μια νεροποντή
«Η ισχυρή νεροποντή σε συνδυασμό με τις παθογένειες των υποδομών και της οργάνωσης των πόλεων είχαν για άλλη μία φορά ως αποτέλεσμα να κινδυνέψουν άνθρωποι, να πλημμυρίσουν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα, να καταστραφούν περιουσίες και καλλιέργειες στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Από χθες κάτοικοι και επαγγελματίες στο δήμο Θερμαϊκού μετρούν τις καταστροφές από την καταρρακτώδη βροχή» γράφει η εφημερίδα και προσθέτει ότι ο δήμαρχος Θερμαϊκού ανέφερε ότι «μελέτες για έργα αποκατάστασης ρεμάτων παραμένουν στο συρτάρι του δήμου από το 2008, ενώ από πέρυσι η νυν διοίκηση κατέβαλε προσπάθεια για έγκριση χρηματοδότησης από το αρμόδιο υπουργείο, η οποία όμως ακόμη εκκρεμεί».

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Οικουμενική κυβέρνηση τεράτων
«Δεν είναι μόνο η γενική εκτίμηση που επικρατεί αλλά και συγκεκριμένες πληροφορίες πια αναφέρουν ότι δρομολογούνται διεργασίες που αν δεν οδηγήσουν σε εκλογές θα καταλήξουν στο σχηματισμό άλλης κυβέρνηση* της λεγάμενης «οικουμενικής», που δεν θα έχει πρωθυπουργό τον Τσίπρα», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κατρακυλάει ο μέσος μισθός γενικεύεται η μερική απασχόληση»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «εκτίναξη της μερικής απασχόλησης σε απόλυτους αριθμούς και ποσοστά και, παράλληλα, μείωση του μέσου μηνιαίου μισθού σχεδόν κατά 15,5% για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης και κατά 3-4% για τις θέσεις μερικής απασχόλησης, μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, προκύπτει από την επεξεργασία των στοιχείων του ΙΚΑ για την απασχόληση, το μήνα Γενάρη των ετών 2011-2016».

ΤΑ ΝΕΑ: «66 ώρες σε κρυφή κάμερα»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «με εντολή της Εισαγγελίας το υλικό από τις κάμερες που κατέγραφαν για 66 ώρες μυστικά και ντοκουμέντα στον ιδιότυπο πλειστηριασμό για τις τηλεοπτικές άδειες θα παραδοθεί στους υπεύθυνους του Alpha και προφανώς σε όποιον άλλο εμπλεκόμενο το ζητήσει. Ένας Θεός ξέρει τι έχουμε να δούμε!».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «ΠροσΔΕΘείτε και ΔΕηΘείτε»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «με όπλο τα έσοδα από τα κανάλια και αντίπαλο τους… αριθμούς ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη. Πόλωση διαρκείας από τον Μητσοτάκη, με Σύνοδο του Νότου απαντά ο πρωθυπουργός»

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Πνίγηκε» η Θεσσαλονίκη, αγωνία για την 53χρονη γυναίκα
H εφημερίδα αναφέρεται στις πλημμύρες που έγιναν στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στις έρευνες για τον εντοπισμό 53χρονης σε Περαία- Αγία Τριάδα.

ESPRESSO: Νέο θρίλερ με τον Βέλιο
«Με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίου αρχίζει προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 63χρονου, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθεί εάν και ποιος τον βοήθησε να φύγει από τη ζωή. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση, που, μεταξύ άλλων, ανοίγει δραματικά τη συζήτηση για την ευθανασία, στάθηκε δημοσίευμα στενού φίλου του Αλέξανδρου Βέλιου», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Στόχος η Μπέττυ μετά την Νατάσσα
«Η οργισμένη διάψευση της Περιστέρας Μπαζιάνα στο ανυπόγραφο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» του εκδότη των εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Espresso», Γιάννη Φιλιππάκη, άνοιξε άλλο ένα επεισόδιο σε μια σειρά δημοσιευμάτων των συγκεκριμένων εφημερίδων και του συγκεκριμένου εκδότη. Ο κ. Γιάννης Φιλιππάκης έβαλε αυτή τη φορά στο στόχαστρό του τη 42χρονη σύντροφο του πρωθυπουργού, θίγοντάς τη σε τέτοιο βαθμό, ώστε αναγκάστηκε η ίδια να συντάξει και τα στείλει επιστολή διάψευσης, κάτι που δεν συνηθίζει εκ του χαρακτήρος και της θέσεώς της», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Τζάμπα έδωσε 6 άδειες για τηλεόραση ο Κ. Μητσοτάκης χωρίς διαγωνισμό το 1992!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «το μεγάλο σκάνδαλο με τα κανάλια και τη γιγάντωση της διαπλοκής, χρονολογείται από την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο τότε Πρωθυπουργός στην εναγώνια προσπάθειά του να εγκλωβίσει μεγάλα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, μοίρασε ΔΩΡΕΑΝ τις τηλεοπτικές συχνότητες».

STAR PRESS: Ποιος έδωσε τη θανατηφόρα ένεση
Η εφημερίδα αναφέρεται στον τρόπο θανάτου του δημοσιογράφου Βέλιου, στην εισαγγελική έρευνα που γίνεται και σε λεγόμενα φίλων του, για το ποιος του έκανε τη θανατηφόρο ένεση.

VOICE: «Κόβει τον… κόφτη»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι «με μικρό αλλά… νοικοκυρεμένο καλάθι στη ΔΕΘ. Τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Ο πρωθυπουργός θα τονίσει το όραμα για την «Ελλάδα του 2021» και τους σημαντικότερους σταθμούς του «οδικού χάρτη» προς την αποδέσμευση της χώρας από την επιτροπεία και τα μνημόνια».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πρώτο τεστ για τη δόση»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η κυβέρνηση δεσμεύτηκε έναντι των εταίρων και της Κομισιόν στην εκπλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων δράσεων το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνει η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τραπεζικός «πυρετός»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αλλαγή διοίκησης στην Attica Bank. Νέος πρόεδρος στην Εθνική με προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού. Ραγδαίες εξελίξεις μέχρι το τέλος του μήνα. Ανοικτή γραμμή με Βρυξέλλες».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]