Φορολογικά θέματα επιλέγονται, σήμερα, από τις περισσότερες εφημερίδες, ως βασικά στα πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Παράσιτα για τις άδειες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αν η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, μόνο ηλιόλουστη δεν είναι αυτή που ξημερώνει στο νέο τηλεοπτικό τοπίο, μετά την πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με «χθεσινούς» και «αυριανούς» καναλάρχες. Και αυτό γιατί ήδη άρχισαν τα… παράσιτα, τα οποία απειλούν να ρίξουν «μαύρο» στη διαδικασία που έχει κάνει σημαία του ο πρωθυπουργός εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης».

ΕΘΝΟΣ: «Ξεπαγώνει η μεταφορά συντελεστή»
Η εφημερίδα σημειώνει: «λύση για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων με μεγάλες αυθαιρεσίες, προκειμένου να εξαιρεθούν οριστικά της κατεδάφισης επιχειρείται να δοθεί μέσω της ενεργοποίησης της δυνατότητας μεταφοράς συντελεστή δόμησης, ενώ ταυτόχρονα με τον ίδιο τρόπο θα γίνει προσπάθεια να λυθεί και το πρόβλημα πολλών οικοδομικών συνεταιρισμών».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Αντίχριστος στα σχολεία: Κατάργηση προσευχής, θρησκευτικών και παρελάσεων
Η εφημερίδα αναφέρεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που κυκλοφόρησε χθες, στην οποία αναφέρεται μόνον αριθμητικά το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει έπαρση σημαίας και προσευχή πριν τα μαθήματα, χωρίς να γίνεται αναφορά σε αυτά, στις παραγράφους τις εγκυκλίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τα νέα πρόστιμα για τη ρύθμιση αυθαιρέτων»
Η εφημερίδα γράφει ότι: « «ευκολίες πληρωμής» για τις οικειοθελείς δηλώσεις, υποχρεωτική η βεβαίωση μηχανικού για όλες τις μεταβιβάσεις ακινήτων. Ζητούν πιστοποιητικά για μη ύπαρξη αυθαιρεσιών ακόμη και στα κτίσματα κληρονομιών, επαναφέρουν τη βεβαίωση μη οφειλών ΤΑΠ».

ΕΣΤΙΑ: «Θεσμοθέτησις της ανομίας»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ο ΝΙΚΟΛΑ Σαρκοζί έχει περάσει από όλα σχεδόν τα πολιτικά αξιώματα στην Γαλλία: δήμαρχος, κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπουργός, Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αυτό, φυσικά, δεν εμπόδισε την Εισαγγελία του Παρισιού να ζητήσει να παραπεμφθεί σε δίκη για την υπόθεση παράνομης χρηματοδοτήσεως της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012».

Η ΑΥΓΗ: «Ποιότητα, πλουραλισμός, διαφάνεια, απασχόληση»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «την ευθύνη που απορρέει από το Σύνταγμα και το νόμο να προσφέρουν στους πολίτες πλήρη ενημέρωση και ποιοτικό πρόγραμμα επέστησαν στους «νέους» καναλάρχες ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς και ο γ.γ. Ενημέρωσης Λ. Κρέτσος, σε διαδοχικές συναντήσεις που είχαν με τους ίδιους και εκπροσώπους τους».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Σήμα κινδύνου για τα έσοδα»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε 90,5 δισ. ευρώ ανέρχονται οι φόροι που δεν πληρώθηκαν, εκ των οποίων τα 7,6 δισ. αφορούν ληξιπρόθεσμες οφειλές από τις αρχές του έτους. Ο αριθμός των οφειλετών εκτοξεύθηκε καταδεικνύοντας ότι η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει φτάσει στο ναδίρ».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Εκτόξευση ληξιπρόθεσμων οφειλών»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «υπερδιπλάσιες σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα ήταν οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία τον Ιούλιο, ενώ στο επτάμηνο είναι αυξημένες κατά 21,3% σε σχέση με το επτάμηνο του 2015».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Η ανακύκλωση σπάει στα... τέσσερα
«Τα πάνω κάτω στη διαχείριση των απορριμμάτων φέρνει ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός διαχείρισης στερεών αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Εκτός από τις συνολικά οκτώ νέες μονάδες επεξεργασίας σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, προβλέπονται η κατάργηση του γνωστού μπλε κάδου, που θα... σπάσει σε τέσσερις για την απόθεση ισάριθμων ανακυκλούμενων υλικών, η δημιουργία πράσινων σημείων σε όλους τους δήμους, η τοποθέτηση χιλιάδων νέων κάδων αλλά και νέοι σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ). Έντονες ανησυχίες εκφράζουν οι δήμαρχοι, καθώς φοβούνται πως η χωροθέτηση πολλών μονάδων στο ίδιο μέρος μπορεί να υποβαθμίσει περιβαλλοντικά τις περιοχές τους», γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση με καθημερινή αγωνιστική δράση»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στην τελική ευθεία μπήκαν από χτες οι προετοιμασίες των ταξικών συνδικάτων και των άλλων φορέων του κινήματος, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρομεσαίων αγροτών, των γυναικών και της νεολαίας των λαϊκών στρωμάτων, για το συλλαλητήριο που θα γίνει το Σάββατο, στις 6 μ.μ στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μετεξεταστέοι για 2,8 δισ. ευρώ»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: μετά τα διαδοχικά μηνύματα από τις Βρυξέλλες για τις καθυστερήσεις στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της κυβέρνησης έναντι των συμφωνηθέντων στην πρώτη αξιολόγηση, φαίνεται πως υπάρχουν πλέον και συνέπειες. Τα 2,8 δισ. ευρώ που υπολείπονται από την πρώτη δόση δεν πρόκειται να εκταμιευθούν ως το τέλος Σεπτεμβρίου όπως αναμενόταν».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επιστήμονες σταμάτησαν την επανεμφάνιση του καρκίνου

Η εφημερίδα κάνει λόγο για μελέτη σε πειραματικό στάδιο:  «Οι επιστήμονες συνδύασαν την ανοσοθεραπεία με την χημειοθεραπεία, όπως αναφέρεται σε σχετικό άρθρο του επιστημονικού εντύπου Journal of Leukocyte Biology. Επιστημονική ομάδα του Τμήματος Μικροβιολογίας και Ανοσολογίας της Ιατρικής Σχολής VCU στο Ριτσμοντ της Βιρτζίνια, ανακάλυψε ότι η χημειοθεραπεία μόνη της συντελεί σε δύο τύπους αδρανών καρκινικών κυττάρων που δεν εξοντώνονται αμέσως και αναπτύσσουν ανθεκτικότητα στην επιπρόσθετη χημειοθεραπεία. Όταν όμως η χημειοθεραπεία συνδυάζεται με ανοσοθεραπεία, η πλειοψηφία των κυττάρων αυτών καταστρέφονται», γράφει.

ESPRESSO: Το ‘πε και το ΄κανε ο Βέλιος
Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο του γνωστού δημοσιογράφου.

FREDDO: Θέλω λιτό φέρετρο
Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Εμφύλιος στα κανάλια αλληλοκατηγορούνται και αλληλομηνύονται»
Η εφημερίδα γράφει ότι «άγριος εμφύλιος ξέσπασε ανάμεσα στους νταβατζήδες της ενημέρωσης που ανταλλάσσουν εξώδικα και καταθέτουν μηνύσεις και αγωγές ο ένας σε βάρος του άλλου. Ο ιδιοκτήτης του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, καταγγέλλει τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη για χειραγώγηση του διαγωνισμού!».

STAR PRESS: Εγώ τεμάχισα την Άννυ
«Την απόλυτη φρίκη έζησαν x0es όλοι οι παρευρισκόμενοι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, όταν άκουσαν τον πατέρα της μικρής Άννυς να παραδέχεται ότι τεμάχισε την 4χρονη κόρη του στο διαμέρισμα επί της οδού Μιχαήλ Βόδα», γράφει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Πάνω από 90 δισ. ευρώ τα χρέη στην εφορία»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «με ιλιγγιώδεις ρυθμίσεις αυξάνονται πλέον κάθε μήνα τόσο οι φορολογούμενοι που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ΔΟΥ όσο και τα ίδια τα χρέη τους. (Ιούλιος) 125.590 νέοι οφειλέτες- Στις 774.282 οι κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: « «Νάρκη» στα έσοδα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ανησυχητικά τα στοιχεία για την υστέρηση στην είσπραξη των φόρων. Η «μαύρη τρύπα» στο δίμηνο Ιουλίου- Αυγούστου έφθασε στα 450 εκατ. Κρίσιμος μήνας ο Σεπτέμβριος. Μαζί με τον φόρο εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ».