Αγαπημένα γλυκά από το παρελθόν, φίλους, αλλά κι έναν... παρείσακτο είχε η βόλτα του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, η οποία κατέληξε σε γεύμα με τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το περίπτερο της Ρωσίας στη ΔΕΘ και, μετά από τα καθιερωμένα και τους σύντομους χαιρετισμούς, είχαμε ένα... μη προγραμματισμένο γεγονός: Ένας μουσάτος κύριος (φαίνεται στα δεξιά της κάτω φωτογραφίας) τον πλησίασε και κάτι φάνηκε να του λέει. Δεν πρόλαβε, όμως, να κάνει δεύτερο βήμα και οι άνδρες της προσωπικής ασφάλειας του πρωθυπουργού τον απομάκρυναν με τρόπο...



Αστειευόμενος, αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας, σχολίασε: "Προφανώς ήθελε να με ρωτήσει γιατί δεν... συνεργάστηκα με τον Αντώνη Σαμαρά"...



Ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το περίπτερο της Εγνατίας Οδού, όπου τον περίμεναν κάποιοι παλιοί και νέοι (πολιτικοί) φίλοι: Η Ρία Καλφακάκου, πρόεδρος του δ.σ. της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Θεσσαλονίκης κι ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης (φωτογραφία πάνω).



Στο περίπτερο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οργανωτές του προσέφεραν μια κάρτα διαρκείας για τον προαστιακό σιδηρόδρομο.... Ο κ. Τσίπρας πέρασε αρκετά λεπτά μπροστά στον "μουτζούρη", το γραφικό τρενάκι του Πηλίου.



Την πιο ευχάριστη έκπληξη είχε, πάντως, στο περίπτερο 3, όταν του πρόσφεραν μια καριόκα Ξάνθης! "Α, καριόκα! Τι μου θυμίζει... Είναι η γεύση των παιδικών μου χρόνων", είπε χαρακτηριστικά!



Φαίνεται, πάντως, ότι του πρωθυπουργού η βόλτα του ήρθε... ανάποδα. Πρώτα γεύτηκε το επιδόρπιο (την καριόκα) και μετά παρακάθισε σε γεύμα με τους κ.κ. Τζιτζικώστα και Μπουτάρη. Το «παρών» στο γεύμα έδωσαν και οι υπουργοί Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Κατά τη συζήτηση, ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Άγιο Όρος και ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μάθει πληροφορίες για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση.

Πριν αρχίσει το γεύμα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας προανήγγειλε ότι θα θέσει στον Πρωθυπουργό τρία ζητήματα. Το ένα αφορά το προσφυγικό, το δεύτερο τις υποδομές και το τρίτο τη συνεργασία της περιφέρειας με τα αρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Μπουτάρης από την πλευρά του σημείωσε ότι θα θέσει και αυτός το ζήτημα των υποδομών και του ΟΑΣΘ, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με τη λειτουργία παραρτήματος του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.