Καρέ μεταλλίων για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία. Χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η 2η ημέρα πανηγυρίσαμε το 4ο μας μετάλλιο έχοντας πλέον δύο χρυσά και δύο χάλκινα!


Το 4ο ελληνικό μετάλλιο ήρθε από τον Δημήτρη Μπακοχρήστο (φωτογραφία πάνω) ο οποίος κατέλαβε την 3η θέση στα -54 κιλά της άρσης βαρών σε πάγκο.

Άγγιξε και το ασημένιο

Ο Μπακοχρήστος σήκωσε 162 κιλά στην πρώτη του προσπάθεια και βρέθηκε κοντά στη δεύτερη θέση, ωστόσο οριακά δεν μπόρεσε να σηκώσει τα 170 κιλά, κάτι που πέτυχε ο Κινέζος Γιαν Γουάνγκ (ο οποίος είναι βαρύτερος από τον Έλληνα αθλητή και σε περίπτωση που είχαν σηκώσει τα ίδια κιλά θα βρισκόταν σε μειονεκτική θέση).

Χρυσός Παραολυμπιονίκης «στέφθηκε» ο Νιγηριανός Ρόλαντ Εζουρουίκε με νέο παραολυμπιακό ρεκόρ, αφού σήκωσε 200 κιλά.

Από... νωρίς τα ευχάριστα



Το δεύτερο χρυσό (τρίτο στο σύνολο) πρόσφερε, νωρίτερα ο Μανώλης Στεφανουδάκης (φωτογραφία πάνω) στον ακοντισμό, με βολή στα 29.45μ, που αποτελεί και ρεκόρ αγώνων, πήρε την πρώτη θέση!

Πλέον η Ελλάδα και με το χρυσό του Στεφανουδάκη τα τρίο μετάλλια ( δύο χρυσά και ένα χάλκινα) μιας και προηγήθηκαν τα 2 στην σφαιροβολία την πρώτη ημέρα των Αγώνων στο Ρίο!

Από την πρώτη βολή, ο Στεφανουδάκης έβαλε το μετάλλιο στο… τσεπάκι μιας και η βολή στα 29.45μ δεν είχε αντίπαλο! Την 2η θέση πήρε ο Ζεπέδα Φέλιξ από το Μεξικό και την 3η ο Τρίπιτς από την Λευκορωσία!

Με το καλημέρα δύο μετάλλια



Το πρώτο χρυσό ήρθε για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, με πανηγυρικό τρόπο καθώς στην σφαιροβολία (κατηγορία F32) ο Θανάσης Κωνσταντινίδης (αριστερά στη φωτογραφία) με βολή στα 10.39μ πήρε την πρώτη θέση, ενώ παράλληλα έκανε και Παγκόσμιο ρεκόρ!

Ο Έλληνας αθλητής ήταν από τα φαβορί για διάκριση στους αγώνες του Ρίο και φρόντισε να το επιβεβαιώσει! Με μια βολή που έφτασε στα 10.39 και αποτελεί το νέο παγκόσμιο ρεκόρ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και κατέκτησε από την πρώτη μέρα το 1ο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα! Μάλιστα ο θριαμβευτής… έσπασε 3 φορές το Παγκόσμιο ρεκόρ καθώς πριν φτάσει στο 10.39, έκανε επίσης βολές στο 10.09 και στο 10.15!

Τρίτος ο Ζησίδης

Όμως το αγώνισμα ήταν… αυστηρά ελληνική υπόθεση μιας και το χάλκινο μετάλλιο (σ.σ έχασε το ασημένιο στο φινάλε) πήγε στον Δημήτρη Ζησίδη (δεξιά στη φωτογραφία, με την ελληνική σημαία στην αγκαλιά) σφαιροβολία με βολή στα 9.24μ. που αποτελεί ατομικό ρεκόρ! Το ασημένιο πήρε ο Μπάλαζ από την Αλγερία.

Στον τελικό του αγωνίσματος συμμετείχε και ο Νίκος Γονιός που πήρε την 10η θέση.