Από την Τετάρτη 7 έως το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, πραγματοποιείται για 30ή χρονιά η "Γιορτή Ρυζιού" στη Δημοτική Κοινότητα Νέων Μαλγάρων. 


Πρόκειται για έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς που αναδεικνύουν τη σχέση της περιοχής με τη γη και την παράδοση, στην οποία πρωτοστατούν οι ρυζοκαλλιεργητές της περιοχής. 

Η "Γιορτή ρυζιού" διοργανώνεται από το Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων, υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού, στον αύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νέων Μαλγάρων. 

Όπως γράφει το https://sabbatokyriako.wordpress.com/ , είναι αφιερωμένη στην κύρια καλλιέργεια των κατοίκων του χωριού και εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου πανηγυριού για τον εορτασμό της Γέννησης της Θεοτόκου. Κατά τη διάρκειά του διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, δράσεις σχετικές με την καλλιέργεια του ρυζιού και προσφέρεται ρύζι και ρυζόγαλο δωρεάν στον κόσμο.

Το πρόγραμμα της "Γιορτής Ρυζιού" 2016 και λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις αλλά και για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μαλγάρων μπορείτε να βρείτε με κλικ εδώ.