Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν, σήμερα, οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ. Διαμαρτύρονται "στη  συνεχιζόμενη προσπάθεια ιδιωτικοποίησης-ξεπουλήματος του νερού, μέσω της ένταξης της ΕΥΑΘ στα περιουσιακά στοιχεία του υπερταμείου", όπως υποστηρίζουν.


Στο πλαίσιο της απεργίας τους πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Εταιρίας και θα ακολουθήσει πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Χθες πραγματοποίησαν τρίωρη στάση εργασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, στη γενική συνέλευσή τους, αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους. Μάλιστα, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, Γιώργος Αρχοντόπουλος, εξέφρασε και τον προβληματισμό του για το μέλλον της ΕΥΑΘ.

Για το θέμα αυτό, χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, η επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" (που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ), Ρία Καλφακάκου, δέχτηκε συνεχή κριτική, από συμβούλους άλλων παρατάξεων, που θύμιζαν ότι για το δημόσιο χαρακτήρα του νερού, διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη δημοψήφισμα, στο οποίο είχε πρωτοστατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.