Κλειστό θα είναι, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016, το κέντρο της Θεσσαλονίκης, για τα ΙΧ., για να γιορτασθεί τη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.


Την απόφαση έλαβε ο δήμος Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής σύσκεψης σήμερα στο Δημαρχείο, παρουσία του διευθυντή Τροχαίας και των συναρμοδίων διευθύνσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως ενημέρωσε μέσω Facebook ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γ. Δημαρέλος, αποφασίστηκαν οι εξής δρασεις για την ευρωπαϊκή εβδομαδα κινητικότητας:

 - Μεταφορά του ποδηλατόδρομου στη Λ. Νίκης από το πεζοδρόμιο της παραλίας στο οδόστρωμα της οδού, στη δεξιά λωρίδα. Αυτό θα συμβεί Τρίτη και Τετάρτη 20-21/9, από 09:00 έως 21:00.
- Αποκλεισμός εισόδου για ΙΧ στην περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς Εθνικής Αμ...ύνης-Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού-Βενιζέλου-Λ. Νίκης. Η κίνηση των οχημάτων ΔΕΝ θα επιτρεπεται στις οδούς Αλεξάνδρου Σβώλου, Ερμού και Λ. Νίκης, ενώ ελεύθερη θα ειναι η κίνηση των οχημάτων στις Εθνικής Αμύνης και Βενιζέλου. Η πρόσβαση στο κέντρο θα επιτρεπεται μόνο σε λεωφορεία και ταξί. Αυτό θα συμβεί Πέμπτη 22/9, από 09:00 έως 21:00.

Κατα τη διαρκεια της εβδομάδας κινητικότητας θα κατασκευαστούν θέσεις δικύκλων και θέσεων γενικής στάθμευσης ΑΜΕΑ, από τα συνεργεία του δήμου, για να παραμείνουν σε μόνιμη βάση.

Οι δρασεις θα περιοριστούν από Τρίτη έως Πέμπτη λόγω της Τροχαίας, που αδυνατει να συνδραμει τις προηγούμενες μέρες εξαιτίας της λειτουργίας της ΔΕΘ.