Απίστευτα πράγματα έκανε η IAAF, με την ανοχή του Σεμπάστιαν Κόου, που αποδεικνύεται πολύ μικρός για να έχει ένα τέτοιο αξίωμα: Έβαλαν τις Αμερικάνες να τρέξουν μόνες τους για να περάσουν στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100!


Τι κι αν Φέλιξ και Γκάρντνερ τραβούσαν τα μαλλιά τους όταν τους έπεσε η σκυτάλη στα ημιτελικά των 4x100 των γυναικών... Η IAAF θα έβρισκε τη λύση, για να υπάρχει κόντρα ΗΠΑ-Τζαμάικα στον τελικό.

Ενώ πάντα το χάσιμο της σκυτάλης σημαίνει αποκλεισμό, ενώ οι Αμερικανίδες αθλήτριες το ΄χαν για σίγουρο ότι είχαν μείνει εκτός τελικού, ΙΑΑF κι Ομοσπονδία των ΗΠΑ τα... βρήκαν: Η δεύτερη έκανε ένσταση, μελετήθηκε το βίντεο όπου η Φέλιξ δέχεται αγκωνιά από την Βραζιλιάνα αθλήτρια και της πέφτει η σκυτάλη (πράγμα που έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν) κι έτσι ελήφθη μια απίστευτη απόφαση:

Οι ΗΠΑ έτρεξαν... μόνες τους, τερμάτισαν σε 41:77 και πέρασαν στον τελικό!

Έτσι, έμεινε από έξω η Κίνα, που είχε 47:02, ενώ η... πέτρα του σκανδάλου Βραζιλία, που φέρεται να ευθύνεται για την "αναστάτωση", καθώς είναι και διοργανώτρια, δεν έπαθε τίποτα...

Άντε τώρα να πιστέψεις πως αυτά που άρχισαν με τη σκανδαλώδη απόφαση αποκλεισμού των Ρώσων αθλητών στίβου που ΔΕΝ βρέθηκαν ντοπέ, δεν έχουν σχέση με αυτήν την απόφαση της διεθνούς ομοσπονδίας που κατάφερε, εφέτος, ο στίβος να διεξάγεται σε απελπιστικά άδειες εξέδρες...