Για ανερμάτιστη και ατέρμονη ρητορική κατηγορεί το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.


Αφορμή στάθηκε η συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων, όπου απεκάλεσε τη γειτονική χώρα "Μακεδονία"...

«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, διαψεύδει έμπρακτα δικές του προηγούμενες δηλώσεις, ότι δηλαδή τη διπλωματία την ασκεί η εκάστοτε κυβέρνηση. Την ασυνέπειά του την έχουμε μάθει πια. Όμως, κάποια ζητήματα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για να αποτελούν αντικείμενο ανερμάτιστης και ατέρμονης ρητορικής. Υπάρχουν και όρια. Ιδιαίτερα όταν αυτή η ρητορική εκπορεύεται από τον πρώτο πολίτη της πόλης», τονίζει ο κ. Καλαφάτης και προσθέτει:

«Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι πως, όσο πιο υπεύθυνη και προβεβλημένη θέση κατέχει κάποιος πολιτικός παράγοντας, τόσο πιο μετρημένος και προσεκτικός οφείλει να είναι στον δημόσιο λόγο του, για θέματα που άπτονται διαχρονικών θέσεων και συμφερόντων της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική. Οι προσωπικές διαφοροποιήσεις, που μπορούν να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης ξένων συμφερόντων στη διεθνή διπλωματική σκακιέρα, δεν έχουν θέση στην έκφραση επί εθνικών θεμάτων».