Νέο σκοπευτήριο, στη θέση ενός παραπήγματος και μιας χορταριασμένης έκτασης, στην οποία προπονούνταν, ως τώρα, στη Δράμα, η αθλήτρια του Ωρίωνα Θεσσαλονίκης, δις Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, υπόσχεται ο δήμαρχος Δράμας.


Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η μητέρα και οι υπόλοιποι συγγενείς της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μετά το χρυσό μετάλλιο, συνεργεία του Δήμου κατεδάφισαν την πρόχειρη κατασκευή το προηγούμενο πρωί.

Επίσης, στον Σκάι, η μητέρα της δις Ολυμπιονίκου, δήλωσε: «Οι δυσκολότεροι αγώνες της Άννας και του προπονητή και πατέρα της δόθηκαν εκτός των αγωνιστικών χώρων».

Όπως τόνισε η Φωτεινή Χριστοδούλου, ο πατέρας της Άννας και η οικογένεια έδιναν καθημερινά σκληρές μάχες για να εξασφαλιστούν τα «αυτονόητα», όπως να μπορεί να έχει σφαίρες, όπλα, χώρο αλλά και τον προπονητή μαζί στους αγώνες.

Η κ. Χριστοδούλου εξέφρασε το παράπονό της ότι ούτε η πολιτεία αλλά ούτε και τα μέσα ενημέρωσης έδειξαν ενδιαφέρον στην Άννα και στα αλλά παιδία που αγωνίζονται σε λιγότερο δημοφιλή αθλήματα, σημειώνοντας μάλιστα ότι αν είχε το ενδιαφέρον που έχει τώρα, θα είχε κάνει περισσότερα πράγματα και πιο γρήγορα.

Όμως την απογοήτευση στο σπίτι της Κορακάκη εξαφανίζει πλέον η υπερηφάνεια και το αίσθημα δικαίωσης: «Πιστεύαμε πάρα πολύ στην 'Αννα, ότι το έχει, ότι μπορεί να το κάνει» λέει η μητέρα της, Φωτεινή Χριστοδούλου, και ο μικρότερος αδερφός της.

Δήμαρχος Δράμας: Δεν μας έδωσαν χρήματα

Απαντώντας στο «παράπονο» που εκφράστηκε για την κατεδάφιση του κτίσματος και τις εργασίες στο πρόχειρο σκοπευτήριο, όπου προπονείτο η Άννα Κορακάκη ειδικά για τις βολές των 25μ, σε ένα νταμάρι στους πρόποδες του Κορυλόβου, ο κ. Μαμσάκος είπε, στο Πρακτορείο FM, ότι αυτό έγινε σε συνεννόηση με τον πατέρα και προπονητή της, τον Τάσο Κορακάκη.

«Έχουμε μιλήσει με τον πατέρα της Άννας πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έχουμε δρομολογήσει μια ανακατασκευή του γηπέδου με τα πενιχρά και λίγα έσοδα που έχει ο Δήμος Δράμας. Όταν ανέλαβα τη δημαρχία, βρήκα κλειστά όλα τα γήπεδα γιατί δεν είχαν άδειες καταλληλότητας και λειτουργίας. Το επίσημο κράτος φόρτωσε όλους τους Δήμους με όλες αυτές τις αθλητικές εγκαταστάσεις χωρίς τους αντίστοιχους πόρους» είπε ο δήμαρχος Δράμας και πρόσθεσε:

«Ο δήμος είχε στη διάθεση του 500.000 ευρώ μόνο για τις στατικές μελέτες όλων των γηπέδων, που δεν επαρκούσαν για όλα τα γήπεδα και για όλα τα έργα συντήρησης που απαιτούνταν για τα 10-15 διαφορετικά αθλήματα».

«Συμφωνήσαμε», κατέληξε ο δήμαρχος Δράμας, «με τον Τάσο Κορακάκη να κατασκευάσουμε ένα μικρό προπονητήριο-σκοπευτήριο τύπου κοντέηνερ, το δρομολογήσαμε και ήδη το παραγγείλαμε πριν από ενάμιση μήνα. Αυτό είναι που μπορούσαμε να κάνουμε κι αυτό κάναμε.»

Ο Δήμος Δράμας, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Δράμας, όπως είπε ο κ. Μαμσάκος, θα πραγματοποιήσει τιμητικές εκδηλώσεις για το «χρυσό κορίτσι της πόλης».

Όσο για την ίδια την Άννα Κορακάκη, δείτε τι δήλωσε μετά την απονομή στην ΕΡΤ, που καλύπτει κατ' αποκλειστικότητα τους αγώνες: