Απίστευτη κομπίνα είχε «στήσει» 58χρονος, στη Θεσσαλονίκη. Με διάφορα πλαστά πιστοποιητικά υπέγραφε υψηλά συμβόλαια με εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, για να καρπώνεται τις επιδοτήσεις!


Ο 58χρονος πιάστηκε... στα πράσα, χθες Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, σε κατάστημα εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, στην περιοχή της Άνω Πόλης. Παρίστανε τον δικαστικό λειτουργό. Πριν μερικές ημέρες είχε επισκεφθεί το κατάστημα, είχε ζητήσει τρεις διαφορετικές -υψηλού κόστους- συνδέσεις και είχε επιστρέψει για να τις παραλάβει, ώστε να του δοθούν και οι ανάλογες επιδοτήσεις (ακριβές συσκευές κινητής τηλεφωνίας κόστους 650 ευρώ).  Ο υπάλληλος, όμως, είχε καταγγείλει το γεγονός και αστυνομικοί της ομάδας Ζ τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν σε συναδέλφους τους του τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου για «Απάτη και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση από πρόσωπο που διαπράττει απάτες και πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα» και «Παραβίαση περιορισμών διαμονής».

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της αστυνομίας, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 58χρονος είχε κάνει κάτι τέτοιο. Από τον Φεβρουάριο του 2016 είχε καταφέρει να συνάψει παρόμοιες ακριβές συμβάσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, άλλες εννέα φορές κι είχε καρπωθεί τις επιδοτήσεις. Επίσης, αποπειράθηκε να συνάψει ακόμη 27 συνδέσεις.

Ο συγκεκριμένος ήταν γνωστός στην αστυνομία για τις απάτες που «στήνει». Σε βάρος του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι διαμονής, για περιπτώσεις απάτης, τους οποίους και παραβίασε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.