Η Ντιναμό Τιφλίδας έτυχε στον ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κι ο ΠΑΟΚ θα ξαναταξιδέψει στη χώρα αυτή μετά το Σεπτέμβριο του 1999...


Το Σεπτέμβριο του 1999 είχε αντιμετωπίσει την Λοκομοτίβ Τιφλίδας για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, πετυχαίνοντας την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του με 7-0, στο αχανές “Μπόρις Παϊχάτζε”.

Ποια είναι η πρωταθλήτρια Γεωργίας, η οποία -όπως και ο ΠΑΟΚ- ξεκίνησε από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά έπεσε στο Γιουρόπα Λιγκ;

Η Ντιναμό Τιφλίδας είναι η πιο ιστορική ομάδα της Γεωργίας, ήταν πάντα παρούσα στο πρωτάθλημα της Σοβιετικής Ένωσης και μαζί με την Ντιναμό Κιέβου, οι δύο ομάδες, που δεν έπεσαν ποτέ στην Β’ Εθνική.

Από το 1990 έχει κατακτήσει 16 από τα 26 πρωταθλήματα Γεωργίας, στη δεκαετία του ’90 ήταν απόλυτη κυρίαρχος, τα τελευταία τρία τέσσερα χρόνια έχει ανακτήσει την ηγέτιδα θέση της στο γεωργιανό ποδόσφαιρο.

Πέρσι πήρε το πρωτάθλημα, έπαιξε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, στον 2ο γύρο απέκλεισε την Αλασκέρτ από την Αρμενία (2-0, 1-1), αλλά στον 3ο γύρο αποκλείστηκε με δύο ήττες από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (0-1, 0-2).

Έχει ως έδρα το μεγαλύτερο γήπεδο της χώρας, το “Μπόρις Παϊχάτζε Ντινάμο Αρένα”, χωρητικότητας 55.000 θέσεων. Το 1999 όταν πήγε ο ΠΑΟΚ εκεί, ήταν ένα… ερρείπιο, αλλά πλέον έχει ανακαινιστεί και είναι μια σύγχρονη ποδοσφαιρική Αρένα.

Η Ντιναμό έχει βγάζει μεγάλους παίκτες στο παρελθόν, επί Σοβιετικής Ένωσης, καθώς αυτή ανέδειξε τους Τσιβάτζε, Νταρασέλια, Σενγκέλια, Σουλακβελίτζε, σ΄αυτήν έπαιξε ο Ομάρ Τετράτζε, που πέρασε κι από τον ΠΑΟΚ, ενώ τα τελευταία 10-20 χρόνια, έχει βγάλει παίκτες όπως ο Καλάτζε, Αρβελάτζε, Κινκλάτζε, Κετσπάια, Ιασβίλι και Κομπιασβίλι.

Στο σημερινό της ρόστερ δεν υπάρχουν αστέρια. Η Ντιναμό βασίζεται σε εγχώριους παίκτες, με την προσθήκη πέντε – έξι ασημων ξένων. Στον πάγκο της, όμως, κάθεται ένας παλιός γνωστός, ο Σλοβάκος Γιουράι Γιάραμπεκ. Ο 54χρονο προπονητής, ήταν πέρσι τέτοια εποχή προπονητής της Σπάρτακ Τρνάβα στα δύο παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ! Στην Ντιναμό μεταπήδησε αυτό το καλοκαίρι.

Ο Βλάνταν Ίβιτς δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τον αντίπαλο που έλαχε στον ΠΑΟΚ: «Θεωρώ ότι είναι μια καλή κλήρωση, γιατί κατά την άποψή μου υπήρχαν στους πιθανούς αντιπάλους δυσκολότερες ομάδες. Εμείς έχουμε ως στόχο να περάσουμε στους ομίλους του Europa League και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα, να είμαστε έτοιμοι και να πετύχουμε αυτόν τον στόχο. Η Ντιναμό είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της, τη σεβόμαστε, όπως κάθε αντίπαλο, θα την παρακολουθήσουμε και θα είμαστε έτοιμοι να δώσουμε δυο καλούς αγώνες και να προκριθούμε στους ομίλους, πράγμα πολύ σημαντικό για τον ΠΑΟΚ«, δήλωσε.

Οι άλλες ομάδες τις οποίες πιθανό να αντιμετώπιζε ο ΠΑΟΚ ήταν οι ΑΕΚ Λάρνακας, Ρόζενμποργκ, Βοϊβοντίνα και Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.