Να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, στη πρώτη απάντησή του στην Ερώτηση των 33 βουλευτών
της ΝΔ για το ναυάγιο της Αίγινας, υπογραμμίζοντας πως θα δοθεί ειλικρινής και πλήρης απάντηση σε όλα τα ερωτήματά των βουλευτών στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου.


«Χρειάστηκαν 8 μέρες για να πάρει μπρος και ο μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, ως ουραγός στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, στον πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ και στους? έγκριτους εκπροσώπους της «αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας», αναφέρει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

«Στην Ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα 33 βουλευτές της ΝΔ, φυσικά και θα πάρουν σύντομα την οφειλόμενη, ειλικρινή και πλήρη Απάντηση σε όλα τα ερωτήματά τους στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Το οφείλουμε άλλωστε κυρίως, στα θύματα και στους οικείους των θυμάτων του τραγικού συμβάντος.

Επί του παρόντος όμως, πρέπει να επισημάνουμε ότι θα αναμέναμε να αφήσουν έξω από την αντιπολιτευτική στοχοποίηση το Λιμενικό Σώμα, ιδιαίτερα, όταν το πανελλήνιο γνωρίζει ότι, τις κρίσιμες και αγωνιώδεις εκείνες στιγμές κινητοποιήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις του, με πρώτο και κύριο μέλημα τη διάσωση των ναυαγών, την έρευνα για αγνοουμένους, την αρωγή για την μεταφορά και την περίθαλψη των τραυματιών και την καταγραφή όλων των επιβαινόντων στα δύο σκάφη. Μια αναγνώριση και ένα εύγε δε θα έβλαπτε. Τα υπόλοιπα στην αναλυτική μας απάντηση δια του Κοινοβουλίου», καταλήγει στην απάντησή του ο κ. Δρίτσας.