Έξαλλος έγινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με μια αποστροφή του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Δημήτρη Κούβελα, ο οποίος είπε πως, ένας από τους αρνητικούς παράγοντες στην εξέλιξη του έργου του μετρό ήταν και ο δήμαρχος.


Ο Γιάννης Μπουτάρης έγινε... Τούρκος! Άνοιξε τα μικρόφωνα και δεν άφηνε τον Δημήτρη Κούβελα να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του!

"Δε θα σ' αφήσω να ολοκληρώσεις, αν δεν ανακαλέσεις", του έλεγε! Κι όσο ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσπαθούσε να συνεχίσει, τόσο εκείνος τον διέκοπτε!

Στην αίθουσα μπήκαν ο επικεφαλής της παράταξης "Εντάξει" Στ. Καλαφάτης κι ο πρόεδρος του σώματος, Παν. Αβραμόπουλος. Ο πρώτος ζήτησε να πέσουν οι τόνοι, ενώ ο δεύτερος ζήτησε από τον κ. Κούβελα να διακόψει την τοποθέτησή του "για να διευκολυνθεί η συνεδρίαση"...

Λίγο αργότερα, ο κ. Αβραμόπουλος πήρε το λόγο και θύμισε πως ο πρώην γ.γ. Μεταφορών, Στρ. Σιμόπουλος, είχε πει πως "αρχαία και μετρό στο σταθμό Βενιζέλου δεν μπορούν να συνυπάρξουν". Μάλιστα, έπαιξε βίντεο με τη δήλωση του κ. Σιμόπουλου, το οποίο βρέθηκε σε χρόνο... ντε τε και παρουσιάστηκε στην αίθουσα!

Για "προκάτ απάντηση" έκανε λόγο ο Δ. Κούβελας, για να... ξαναφουντώσει ο δήμαρχος.

Λίγο αργότερα, από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου, ο δημοτικός σύμβουλος των "Εντάξει" Σωκράτης Δημητριάδης δήλωσε "ντροπή για όσα έγιναν" κι άνοιξε... νέα συζήτηση για το αν γίνεται να υπάρχουν και αρχαία και μετρό, κατά τη διάρκεια της κατασκευής του Σταθμού Βενιζέλου.