[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bleft]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Με τα φορολογικά ασχολείται, σήμερα, στην πλειοψηφία του, ο Τύπος. Μια εφημερίδα, πάντως, πετά για τα καλά την μπάλα (όχι στην εξέδρα, αλλά...) στα μνήματα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μέντιουμ στις ...εφορίες".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε...προληπτικές κατασχέσεις τραπεζικών καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων θα προχωρά η Εφορία για οφειλές φόρων που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί δικαστική απόφαση. Η μόνη δικαιολογία που θα χρησιμοποιεί ο έφορος για τις προληπτικές κατασχέσεις είναι...η υποψία (!) ότι ο φορολογούμενος μπορεί να αφήσει απλήρωτα τα χρέη του στο Δημόσιο".

ΕΘΝΟΣ: "Η φόρμουλα για τις νέες εισφορές".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "ο νέος μηχανισμός θα έχει δυο στάδια. Καταβολή εισφορών "έναντι" τους πρώτους μήνες του έτους με βάση το εκκαθαρισμένο δηλωθέν εισόδημα του προπερασμένου χρόνου και κατόπιν εκκαθάριση και συμψηφισμός με βάση το εκκαθαρισμένο εισόδημα του αμέσως προηγούμενου χρόνου".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Προφητεία Κίσσινγκερ: Ως το 2018 δε θα υπάρχει Ελλάδα
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «Έλληνας φοιτητής που έτυχε να σπουδάζει προ δεκαετιών στις ΗΠΑ, έμεινε εμβρόντητος όταν ο Καθηγητής του στο Χάρβαρντ, του ζήτησε να κάνει μια εργασία για τις συνέπειες ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ, την μετέπειτα Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην απορία του φοιτητή μας "μα είναι δυνατόν η Ελλάδα να μπει ποτέ στην ΕΟΚ;", η απάντηση ήταν περίπου "άκουσε εμένα που σου το λέω"... Ο καθηγητής εκείνος ήταν ο ίδιος ο Χένρυ Κίσσινγκερ, ο μετέπειτα ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και θιασώτης της άνανδρης εισβολής των Τούρκων στην Κύπρο...»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Κλείνουν 4 στα 10 Αστυνομικά Τμήματα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σαρωτικός Καλλικράτης με επαναφορά του παλιού θεσμού των αποτυχημένων "πολυδύναμων " Αστυνομικών Τμημάτων θεωρείται από συνδικαλιστές της Αστυνομίας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αναδιοργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., που βάζει λουκέτο ή συμπτύσσει περίπου του 40% των Αστυνομικών Τμημάτων, Τμημάτων Ασφαλείας και Τμημάτων Τροχαίας σε όλη την Ελλάδα, αφήνοντας πολλές παραμεθόριες περιοχές της χωρίς ουσιαστικά ή τουλάχιστον ελλιπή και απομακρυσμένη αστυνόμευση".

ΕΣΤΙΑ: "Έλληνες του εξωτερικού φέρνουν διακρίσεις".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "αθλητές, ακαδημαϊκοί και άλλοι προσπαθούν να κάνουν βήματα ή άλματα προς τα εμπρός με υποδομές και "εργαλεία" δραματικά περιορισμένα σε σχέση με το παρελθόν. Οι επιτυχίες Ελλήνων του εξωτερικού σε όλους τους κλάδους δείχνουν την νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται".

Η ΑΥΓΗ: "Ακροδεξιός πυρετός στη Ν.Δ.".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "υπερασπιζόμενη την πολιτική των κλειστών συνόρων που οι χώρες του Βίσεγκραντ επέλεξαν ώστε να εγκλωβιστούν χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα και μη αποδεχόμενη τις προτάσεις της Κομισιόν που δια στόματος Αβραμόπουλου ζητεί την επιβολή προστίμων στις χώρες που αρνούνται να εφαρμόσουν το πρόγραμμα μετεγκατάστασης, η Ν.Δ. συνεχίζει την ξενοφοβική της πολιτική σε μια κρίσιμη για το προσφυγικό ζήτημα διαχειριστική καμπή".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Βάσεις του ύψους και του βάθους".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εν αναμονή της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ την Πέμπτη, οι εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή κάνουν λόγο για άνοδο των Σχολών Υγείας, ενώ αντίθετα πρωτοφανής πτώση αναμένεται να σημειωθεί στα Παιδαγωγικά Τμήματα (Δάσκαλοι, Νηπιαγωγοί)".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τέλος στη ρύθμιση των 100 δόσεων".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι " φρένο" στις προσδοκίες των οφειλετών του Δημοσίου για επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων έβαλε χθες η κυβέρνηση. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει νέα ρύθμιση 100 δόσεων για χρέη προς το Δημόσιο και κάλεσε τους οφειλέτες είτε να εξυπηρετούν τα χρέη τους είτε να ενταχθούν σε κάποια από τις άλλες ρυθμίσεις (των 12 ή 24 δόσεων)".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παιχνίδια ΟΑΣΘ με χρέωση των πολιτών
Όπως γράφει η εφημερίδα, «η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να προγραμματίσει τριμερή συνάντηση στην Αθήνα την Πέμπτη (ποιος βιάζεται;) μεταξύ διοίκησης, εργαζομένων και των γενικών γραμματέων των υπουργείων Εργασίας και Υποδομών έπιασε τόπο, αφού οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την άρση της επίσχεσης εργασίας, η τύχη της οποίας θα κρινόταν σήμερα στα δικαστήρια».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Νέες αντεργατικές ανατροπές ετοιμάζει η κυβέρνηση".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κυβέρνηση πασχίζει να συγκαλύψει τα επόμενα αντεργατικά της σχέδια για τα Εργασιακά. Ο υπουργός Εργασίας σε συνέντευξή του χαρακτήρισε ξανά "κόκκινη γραμμή " το ζήτημα των ομαδικών απολύσεων και ότι για να πετύχει η διαπραγμάτευση πρέπει να συγκροτηθούν ένα "αρραγές εθνικό μέτωπο" και ένα πανευρωπαϊκό μέτωπο απέναντι στην επίθεση του νεοφιλελευθερισμού του ΔΝΤ, όταν ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις απαιτούν ομαδικές απολύσεις, μείωση μισθών, αντιδραστική αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου, λοκ άουτ κλπ".

ΤΑ ΝΕΑ: "Όμηρος του ΕΝΦΙΑ η κυβέρνηση".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε αναμμένα κάρβουνα συνεχίζει να κρατά η κυβέρνηση 7,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι περιμένουν με αγωνία το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ. Από τα τέλη Ιουλίου, οπότε αναμένονταν αρχικά τα εκκαθαριστικά φτάσαμε στα τέλη Αυγούστου ενώ χθες κυκλοφόρησαν φήμες ότι η ανάρτησή τους θα γίνει μετά τη ΔΕΘ. Τα σενάρια διέψευσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, βάζοντας παράλληλα φρένο στις προσδοκίες νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και Ταμεία".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ξανά στους δρόμους τα λεωφορεία μέχρι νεωτέρας
«Χθες το απόγευμα οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης ανακοίνωσαν ότι αίρουν την επίσχεση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας, την 23/8/2016, εν όψει της συνάντησης που πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 25/8 στο Γραφείο του υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρ. Νεφελούδη, μετά από πρόσκλησή του», γράφει η εφημερίδα.

ESPRESSO: Γυναίκα - μυστήριο στην τραγωδία της Αίγινας
Σύμφωνα με την εφημερίδα «σκοτεινά κενά και ερωτήματα που ακόμα ψάχνουν απαντήσεις, υποψίες για συγκάλυψη και μία μαρτυρία-φωτιά για μυστηριώδη γυναίκα επιβάτη στο σκάφος-πύραυλο, που «θέρισε» ζωές ανοιχτά της Αίγινας, δίνουν διαστάσεις αστυνομικού θρίλερ μία εβδομάδα μετά την τραγωδία».

FREDDO: Κόλαση για Αρναούτη, επίθεση από Κυριάκου
Πάλι με την υπόθεση Παντελίδη ασχολείται η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Καταστροφή 200 τρισεκατομμυρίων προκάλεσε το ευρώ".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "εάν η Νομισματική Ένωση συνεχίσει με τη σημερινή της μορφή οι απώλειες για την Ευρωπαϊκή οικονομία θα είναι καταστροφικές και θα φτάσουν το ιλιγγιώδες ποσό των διακοσίων τρισεκατομμυρίων ευρώ".

STAR PRESS: Αποτυπώματα από όσους εμπλέκονται
Η εφημερίδα φιλοξενεί συνέντευξη του δικηγόρου των θυμάτων της τραγωδίας στην Αίγινα, Αλέξη Κούγια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ευρώπη έχει μέλλον".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μήνυμα ενότητας έστειλαν χθες ο πρωθυπουργός τη Ιταλίας Μάτεο Ρέντσι, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την τριμερή συνάντηση που είχαν στη Μεσόγειο κάνοντας λόγο για τη δημιουργία μιας νέα Ευρώπης με μεγαλύτερη ανάπτυξη και μεγαλύτερη ασφάλεια, στον απόηχο του Brexit και των πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Φάκελος-οικονομία. Συναγερμός στην κυβέρνηση για την εξαγγελίες στη ΔΕΘ και την αξιολόγηση από την τρόικα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μια εβδομάδα χωρίζει πλέον την κυβέρνηση από το πρώτο ραντεβού με τους πιστωτές, ενόψει του Euro Working Group στις 29 Αυγούστου, όπου οι δύο πλευρές θα ανοίξουν τα χαρτιά τους σε τρία "μέτωπα" ενόψει του Eurogroup στις 9 Σεπτεμβρίου: Τη "μίνι" αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου για τα 15 προαπαιτούμενα της υποδόσης των 2,8 δισ. ευρώ, το "μενού" και το χρόνο ένταξης της δεύτερης αξιολόγησης, και την πρώτη δέσμη των μέτρων για το χρέος που προωθεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης (ESM)".
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


PUBLI

Απαντήσεις στις 15 πιο συχνές ερωτήσεις των πολιτών για το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης της Θεσσαλονίκης

Στις πρώτες εβδομάδες εφαρμογής του, το νέο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης (ΣΕΣ) του Δήμου Θεσσαλονίκης , έχει δημιουργήσει ένα νέο ...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]