[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων


Το θέμα των κόκκινων δανείων επιλέγει η πλειοψηφία των εφημερίδων, σήμερα, για να το αναδείξει σε πρώτο θέμα. Οι εφημερίδες που είναι... πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν τα μιντιακά θέματα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «"Κόλπο" Γερμανών»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «το σκάνδαλο των σκανδάλων! Έδωσαν 90.100.000 ευρώ και πήραν 480.000.000. Αγόρασαν την Αγροτική Ασφαλιστική (από την Πειραιώς) και μετέφεραν εκβιαστικά σε τράπεζα (HSBC) της χώρας τους τα αποθεματικά».

ΕΘΝΟΣ: «Οι 18 λύσεις για τα "κόκκινα" δάνεια»
Η εφημερίδα σημειώνει: «το δεσμευτικό πλαίσιο που υποχρεώνονται να ακολουθήσουν όλες οι τράπεζες για τη ρύθμιση των μη εξυπηρετούμενων οφειλών. Χρονοδιαγράμματα τριών ταχυτήτων ανάλογα με το προφίλ του δανειολήπτη. Νέος κώδικας δεοντολογίας από την Τράπεζα της Ελλάδος».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η Τουρκία θα γίνει νέο Ιράκ
«Ανέκδοτη μαρτυρία του Αγίου Παϊσίου, επιβεβαιώνει σημερινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας 2016 Independent», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Τελεσίγραφο σε κόκκινους δανειολήπτες»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «τα 5 βήματα που θα εφαρμοστούν για όσους έχουν δάνεια σε καθυστέρηση πέραν των 30 ημερών. Οι τράπεζες θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη εισοδήματα, περιουσιακή κατάσταση και εύλογες δαπάνες διαβίωσης. Τα οφέλη και οι παγίδες για διετείς και μεσοπρόθεσμες ρυθμίσεις».

ΕΣΤΙΑ: «Είναι έγκλημα ο εκχριστιανισμός;»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «επικαλούμενη μόνον δύο μαρτυρίες, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» κατηγορεί Έλληνες που υποδέχονται πρόσφυγες στην Λέσβο ότι διένειμαν φυλλάδια, προβάλλοντας τις αξίες του Χριστιανισμού, ώστε οι πρόσφυγες να σκεφθούν την κυριαρχούσα θρησκεία της Ευρώπης».

Η ΑΥΓΗ: «Συμφωνία σε πήλινα πόδια»
Σύμφωνα με την εφημερίδα : «Η Κομισιόν επιμένει ότι η Τουρκία μπορεί να θεωρείται ακόμη ασφαλής τρίτη χώρα, παρά τις πρόσφατες εξελίξεις, συνεπώς η συμφωνία για τις επιστροφές των προσφύγων μπορεί ακόμη να εφαρμοστεί. Πλην όμως, όλα έχουν «παγώσει» στα ελληνικά νησιά, όπου ο αριθμός των εγκλωβισμένων αργά, αλλά σταθερά, αυξάνεται».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ρίχνουν στο γυαλί φαρμάκι»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «ανάβει για τα καλά ο πόλεμος για τις άδειες των τεσσάρων καναλιών εθνικής εμβέλειας και τα δάνεια των ΜΜΕ. Ο Φώτης Μπόμπολας χθες στην Εξεταστική της Βουλής επιτέθηκε ευθέως εναντίον των άλλων μετόχων του MEGA, ενώ σήμερα αναμένεται ο Σταύρος Ψυχάρης. Την ίδια ώρα παλιοί και νέοι καναλάρχες εξαπολύουν επιθέσεις ο ένας εναντίον του άλλου..».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Κανόνες για τα "κόκκινα" δάνεια»
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «συγκεκριμένα βήματα και λύσεις για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων περιλαμβάνει ο αναθεωρημένος Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, που αφορά ιδιώτες και επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 1 εκατ. ευρώ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τον Αύγουστο δεν έχει ασθενοφόρα
«Παραφράζοντας τη γνωστή ρήση του Έκο, η οποία ειδικά φέτος δοκιμάζεται σοβαρά, ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, η «Μ» διαπιστώνει την τραγική έλλειψη ασθενοφόρων στη Βόρεια Ελλάδα. Το περιστατικό στη Δεσκάτη Γρεβενών, αλλά και η ερώτηση που έφερε στο προσκήνιο το θέμα στο Κέντρο Υγείας Κουφαλίων, επιβεβαιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο ότι δεν υπάρχει πρόνοια, για να καλυφθούν οι ελλείψεις σε εξοπλισμό αλλά κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό, που έχουν προκύψει από τις συνταξιοδοτήσεις και τις μεταθέσεις. Ειδικά για το δήμο Χαλκηδόνας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παραδέχεται το πρόβλημα και υπόσχεται λύση, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον», γράφει.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Κινητοποίηση ενάντια στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ και την ελληνική εμπλοκή»
Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «δένοντας το τότε και το τώρα, ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο είναι πιο επίκαιρος σήμερα από ποτέ. Τη στιγμή, μάλιστα, που οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις, που το ΝΑΤΟ κλιμακώνει την επιθετικότητά του ετοιμάζοντας νέα επέμβαση στη Λιβύη».

ΤΑ ΝΕΑ: «Ανοίγει μέτωπο στα εκπαιδευτικά»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «αντιθέσεις αντί έργου παράγει η κυβερνητική πολιτική. Ο Αλέξης Τσίπρας δίνει ανάπαυλα μόνο μιας εβδομάδας στους υπουργούς, προγραμματίζοντας κυβερνητική συνεδρίαση μετά τον Δεκαπενταύγουστο και ζητώντας νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες. Παρ’ όλα αυτά, η ανάδειξη της παιδείας ως μετώπου, όχι μόνο με την αντιπολίτευση, αλλά και με την κοινωνία, επιβεβαιώνει ότι ο σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ επιμένει σε διχαστικές λογικές».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Επικίνδυνο το κρέας, «σώζουν» οι φυτικές πρωτεΐνες 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «η πρόσφατη και μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ έδειξε ότι το κόκκινο κρέας μπορεί να συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο θανάτου. Ποια είναι όμως η απάντηση; Πολύ απλά, αντικαταστήστε τις ζωικές πρωτεΐνες με φυτικές πρωτεΐνες! Συγκεκριμένα, η αντικατάσταση ζωικών πρωτεϊνών στη διατροφή σας με φυτικές πρωτεΐνες συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο θανάτου».

ESPRESSO: Η Νένα ραγίζει καρδιές
«Οι πρόσφατες τηλεοπτικές εμφανίσεις της Νένας Χρονοπούλου με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της δεν άφησαν ασυγκίνητο κανέναν, όταν η κουβέντα έφτανε στον μοναχογιό της Χρήστο. Ενα παιδί με ειδικές ανάγκες, για το οποίο θα μπορούσε να κινήσει γη και ουρανό, φτάνει να γινόταν καλά», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Άγριο ξύλο σε gay ζευγάρι
«Ήρθαν για διακοπές στην Ελλάδα θέλοντας να ζήσουν τον έρωτά τους, να περάσουν καλά και να διασκεδάσουν αυτό το καλοκαίρι στο αγαπημένο τους νησί, τη Μόκονο. Δυστυχώς, όμως, αυτό που βίωσαν όταν έπεσαν θύματα άγριας ομοφοβικής επίθεσης δεν μπορούσαν ποτέ να το φανταστούν και μάλιστα, όπως λένε, στο Νησί των Ανέμων, που διαφημίζει διεθνώς τη «φιλική» του διάθεση απέναντι στους gay», τονίζει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Πλήρης διασυρμός των νταβατζήδων, τους ανακρίνουν 8 ώρες την ημέρα!»
Η εφημερίδα γράφει ότι «απόλυτη παρακμή των χρεοκοπημένων νταβατζήδων της ενημέρωσης εμφανίζεται αυτές τις μέρες σε απευθείας αναμετάδοση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τα θαλασσοδάνεια των καναλιών».

STAR PRESS: Απειλούν τους Τούρκους με Παΐσιο
Η εφημερίδα γράφει: «Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Yeni Safak», Ιμπραήμ Καραγκιούλ, γνωστός και ως η «φωνή» του Ερντογάν, σε νέο παραληρηματικό άρθρο του ομολογεί τα σχέδια των Τούρκων για παγκόσμια πολεμική ανάφλεξη, αλλά και τους φόβους τους, οι οποίοι είναι ότι κάποιοι θέλουν να διώξουν τους Τούρκους από τη Μικρά Ασία και την Ανατολία. Αυτούς τους φόβους ήρθαν να τονίσουν οι Κούρδοι, που ανήρτησαν τις προφητείες του Παϊσιου, που μάλλον εφαρμόζουν σαν γάντι με το κείμενο του αρχισυντάκτη της τουρκικής εφημερίδας».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Αναβάθμιση εν μέσω «πυρών»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «εν μέσω χρηματιστηριακών πιέσεων στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές εξαιτίας του αρνητικού περιβάλλοντος που έχει αναπτυχθεί για τον κλάδο στα χρηματιστήρια του εξωτερικού, μετά και τα stress test, η Standard and Poors προχώρησε σε μια κίνηση σχετικής αισιοδοξίας για τον εγχώριο κλάδο».

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Φόβος στις αγορές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στα «κόκκινα» ντύθηκαν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες, με καταλύτες τις επιθετικές πωλήσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες στον απόηχο των stress tests και τη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού που έχασε το ψυχολογικό φράγμα των 40 δολ./βαρέλι , με σωρευτικές απώλειες 10% την εβδομάδα».
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :


ΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Πολιτική][bsummary]

OIKONOMIA

[Οικονομία][bsummary]

ΕΓΚΛΗΜΑ

[Αστυνομικά][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[Υγεία][bsummary]

SPORTS

[Αθλητικά][bleft]

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]