Μετά από έναν μήνα με προειδοποιητικές απεργιακές κινητοποιήσεις, αμέτρητες σελίδες επιστολών από και προς το αρμόδιο υπουργείο, μία ερώτηση στη Βουλή (από τον βουλευτή της ΝΔ Στ. Καλαφάτη), φθάσαμε και στα... δικαστήρια για τον ΟΑΣΘ!


Αγωγή, προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η επ' αόριστον επίσχεση εργασίας στην οποία προχωρούν πό σήμερα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, κατέθεσε στο μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός του Χρήστος Στεφανίδης.

«Δεν πηγαίνουμε κόντρα στους εργαζομένους του Οργανισμού και επειδή ακριβώς αναγνωρίζουμε τα δίκια τους η αγωγή που καταθέσαμε αφορά το να κηρυχθεί καταχρηστική, και όχι παράνομη, η επ΄αόριστον επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν σήμερα» ανέφερε ο κ. Στεφανίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφανίδης επανέλαβε ότι ο Οργανισμός δεν επιθυμεί να προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε πρόθεση να τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα. Αυτό που ζητάμε διοίκηση και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, αλλά και οι φορείς στην πόλη, είναι ο διάλογος με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ώστε να βρούμε τη χρυσή τομή» διευκρίνισε.

Αγωγή και οι εργαζόμενοι...

Με... αγωγή απαντούν στην αγωγή του ΔΣ του ΟΑΣΘ οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό διεκδικώντας τα δεδουλευμένα 

Ιουνίου και Ιουλίου εντόκως, αλλά και την οφειλή της διοίκησης του οργανισμού προς το σωματείο, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρός του Δημήτρης Τσερμενίδης.

«Δεν είχαμε πρόθεση να κινηθούμε νομικά, αλλά μετά την αγωγή που κατέθεσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ προκειμένου να κηρυχθεί καταχρηστική η κινητοποίησή μας, δεν μας άφησαν περιθώριο» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στον οργανισμό, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπενθυμίζεται ότι στους 2.300 εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ οφείλονται 6,3 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, Χρήστο Στεφανίδη.

Επιτέλους μίλησαν οι... αιρετοί

Μετά από έναν μήνα -κι ενώ ως τώρα μόνον ένας βουλευτής είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για το θέμα του ΟΑΣΘ- άρχισαν και οι (άνευ κόστους) δηλώσεις:

Για «αδιέξοδο» έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης(είχε συναντηθεί με τους εργαζόμενους στην αρχή των κινητοποιήσεων) μιλώντας στον 102fm του Ραδιοφωνικού Σταθμού Μακεδονίας της ΕΡΤ3, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, στους οποίους έκανε έκκληση να σταματήσουν. 

«Ναι μεν είναι απλήρωτοι δύο μήνες, αλλά υπάρχουν κι άλλοι που είναι περισσότερο και θα πρέπει να ξέρουν πως αυτό που κάνουν δεν είναι μια απλή δουλειά», ανέφερε. «Ζήτησα από το σωματείο εργαζομένων να αναβάλουν όποια στάση εργασίας μέχρι να γίνει συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος όμως αρνείται να τους δει, ενώ η διοίκηση του ΟΑΣΘ προχωρά σε δικαστικά μέτρα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι οι εργαζόμενοι θα γίνουν «“κόκκινο πανί”, γιατί οι πολίτες δεν θα τους δικαιώσουν».

«Η διοίκηση του ΟΑΣΘ οφείλει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να τους πληρώσει, καθώς και το κράτος να τηρήσει τη σύμβαση που έχει», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «δεν είναι δυνατόν το κράτος να ορίζει τη συγκοινωνία μιας πόλης. Η ιστορία των συγκοινωνιών σε μια πόλη είναι ζήτημα των δήμων. Το μόνο σχήμα που μπορεί να λειτουργήσει είναι η διαδημοτική συνεργασία, που θα είναι κοινωνικό έργο και όχι κερδοσκοπικού χαρακτήρα», τόνισε, γνωστοποιώντας ότι θα επιδιώξει άμεσα συνάντηση για το θέμα με τους συναδέλφους του δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.  

Ο κ. Μπουτάρης δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη και να του ζητήσει να συναντήσει άμεσα τους εργαζόμενους ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα που ταλαιπωρεί τη Θεσσαλονίκη. Είπε, δηλαδή, αυτό που είχε πει και πριν την κορύφωση των απεργιακών κινητοποιήσεων...

Δηλώσεις για το θέμα έκαναν ο περιφερειάρχης Απ. Τζιτζικώστας και ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Κ. Γκιουλέκας, που τόνισε ότι «όλη την εβδομάδα οι Θεσσαλονικείς θα δεινοπαθήσουν στις μετακινήσεις τους», καλώντας τον αρμόδιο υπουργό να παρουσιάσει τον σχεδιασμό του αλλά και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των συγκοινωνιών της πόλης.