Τα φορολογικά είναι ένα θέμα που φαίνεται να ξεχωρίζει στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Σε πανικό ο Γεωργίου. Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. τα παίζει όλα για να μην καταλήξει στη φυλακή".
Η εφημερίδα γράφει ότι "μετά τις απειλές για το χρέος και τη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. άρχισε τους εκβιασμούς ότι θα προχωρήσει σε αποκαλύψεις αν συνεχιστεί η δικαστική δίωξή του".

ΕΘΝΟΣ: "Νέο διάδρομο άνοιξαν οι πρόσφυγες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βορειότερα, στα χερσαία σύνορα της Τουρκίας με τη Βουλγαρία αλλά και με την Ελλάδα στον Έβρο, μεταφέρεται το τελευταίο διάστημα σημαντικό μέρος των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών- στη Βουλγαρία γίνεται λόγος για αριθμό ίσο και μεγαλύτερο από αυτόν που φτάνουν στην Ελλάδα-ενώ στα ελληνικά νησιά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία μέσα σε έναν περίπου μήνα έφτασαν περί τους 2.500 πρόσφυγες-μετανάστες".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το σχέδιο του Σόρος για τη διάλυση της Χρυσής Αυγής
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι το ίδρυμα του Σόρος «ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών, την Χρυσή Αυγή».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μπόνους και παγίδες στις συντάξεις του Δημοσίου".
Η εφημερίδα γράφει ότι "έξοδος "4 ταχυτήτων" με κρυφά μπόνους στα όρια ηλικίας που ξεκινούν από τα 50 και φτάνουν στα 62, αλλά και με μειώσεις στις συντάξεις από φέτος και για τα επόμενα χρόνια, ισχύει στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου επηρεάζοντας πάνω από 650.000 υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς και στρατιωτικούς".

ΕΣΤΙΑ: "Νέος γύρος απειλών για το προσφυγικό".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η κατάρρευσις της συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενώσεως και Τουρκίας για το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη. Οι τόνοι οξύνονται, καθώς η Τουρκία έχει "κάνει σημαία" την απαίτηση για άμεση άρση του καθεστώτος θεωρήσεων βίζας για τα ταξίδια των πολιτών της στην Ευρώπη , ενώ εμμένει και στην προώθηση των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Καραμανλικοί στα κάγκελα".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στα όριά του βρίσκεται το λεγόμενο καραμανλικό στρατόπεδο στη Ν.Δ. καθώς διαπιστώνει συντονισμένη επίθεση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού από διαπλεκόμενα ΜΜΕ, στην οποία πρωταγωνιστούν και τη συντονίζουν κορυφαίοι παράγοντες του κόμματός του. Η υπομονή έχει και τα όριά της, προειδοποιούν στενοί συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή".

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αγωνία τέλος για τις πανελλήνιες
«Άνοδος σε ιατρικές και νομικές και μεγάλη βουτιά σε παιδαγωγικές και πολυτεχνικές σχολές. Τέλος στην αγωνία δεκάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους βάζει αυτήν την εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας, καθώς το αργότερο την Παρασκευή θα αναρτηθούν οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ», επισημαίνει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: "Έρχονται οι κόφτες".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διπλή απόβαση στην Αθήνα, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, ετοιμάζουν οι δανειστές, την ώρα που η κυβέρνηση καρδιοχτυπά για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και τον κίνδυνο ενεργοποίησης του κόφτη. Ειδικά το ΔΝΤ θα παραμείνει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο και μετά την αποχώρηση των υπολοίπων του κουαρτέτου για να κάνει εις βάθος αξιολόγηση της οικονομίας, όπως προβλέπει το καταστατικό του. Λίγο μετά θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα ή όχι".

ESPRESSO: Σκάφος πύραυλος με φαντάσματα
«Νέες σκιές και αναπάντητα ερωτήματα πλανιόνται για την τραγωδία της Αίγινας, με τους συγγενείς των θυμάτων να ξεσποΰν κατά του 77χρονου κατηγορούμενου οδηγού του ταχύπλοου που διέλυσε την τουριστική λάντζα και να ζητούν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθεί πότε και ποιους κάλεσε σε βοήθεια. Στο μεταξύ, οι Αρχές εξετάζουν το σκάφος «Ντουέντε» για δακτυλικά αποτυπώματα, ώστε να διαπιστωθεί ότι πράγματι οδηγούσε ο Θρασύβουλος Λουκουρέζος», γράφει η εφημερίδα για το ναυάγιο της Αίγινας.

FREDDO: Οργή για τον τραμπούκο ιερέα στη Θεσπρωτία
«Την απομάκρυνση του ιερέα που κατεβάζει καντήλια και προκαλεί συνεχώς τους πιστούς ζητούν οι κάτοικοι χωρίου στη Θεσπρωτία. Ο αθυρόστομος παπάς φαίνεται ότι απολαμβάνει ειδική μεταχείριση, καθώς είναι αδελφός υποψήφιου ευρωβουλευτή με τη Ν.Δ.», γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: "Να πληρώσουν πρώτα τα κανάλια και τα κόμματα τα θαλασσοδάνειά τους".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "αγώνα ζωής και θανάτου δίνουν οι νταβατζήδες για να ματαιώσουν το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, να γλιτώσουν τη φυλακή και να συνεχίσουν να λεηλατούν το δημόσιο χρήμα, τις προμήθειες και τα μεγάλα έργα, εκβιάζοντας το πολιτικό σύστημα με τις ντουντούκες της διαπλοκής".

STAR PRESS: Γκέι ζευγάρι γέννησε τρίδυμα
Η εφημερίδα αναφέρεται σε ζευγάρι από τη Νότιο Αφρική, που βρήκε παρένθετη μητέρα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ακριβαίνουν οι μεταβιβάσεις ακινήτων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η "αφύπνιση" του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων, από την 1-1-2017, προσθέτει ένα ακόμη βάρος στους ιδιοκτήτες ακινήτων και στη δοκιμαζόμενη κτηματαγορά".