Οικονομικού περιεχομένου είναι, ως επί το πλείστον, τα πρωτοσέλιδα θέματα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ: Αλλάζουν όλα με τον νόμο της κάρτας
«Αφορολόγητο μόνο με κάρτες ή ηλεκτρονικό χρήμα, έξτρα φόρος 22% σε όσους δεν συμπληρώνουν το απαιτούμενο ποσό των δαπανών με κάρτες, συλλογή αποδείξεων ανάλογα με το ύψος του εισοδήματός τους και για όσους εξαιρεθούν από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, υποχρεωτικά POS σε όλες τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες αλλά και καθιέρωση ενός ειδικού τραπεζικού επαγγελματικού λογαριασμού ο οποίος θα προστατεύεται σε ποσοστό 80% από κατασχέσεις είναι ορισμένα από τα μέτρα που προβλέπουν τα 15 άρθρα του νομοσχεδίου», γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Βασιλική επανάσταση φέρνει το ποθούμενο
Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι «η χρονιά ορόσημο της εθνικής περηφάνιας πλησιάζει, δεν είναι πια μακριά. Διακόσια χρόνια, μετά την Ελληνική Επανάσταση του 1821, έρχεται το 2021, η αγιασμένη στιγμή που τα όνειρα αιώνων θα γίνουν επιτέλους πραγματικότητα. Οι πύλες της Βασιλεύουσας, της Πόλης των πόλεων, της Κωνσταντινούπολης σε λίγα χρόνια ανοίγουν διάπλατα για να υποδεχτούν το πεπρωμένο της Ελληνικής γης».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: PLAN B για παραμονή 100.000 προσφύγων
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «κατά 80% αυξήθηκαν οι προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία προς την Ελλάδα το δεκαπενθήμερο που ακολούθησε το πραξικόπημα στη γείτονα. Αν και ιδιαίτερα μεγάλη σε ποσοστά η αύξηση, σε απόλυτους αριθμούς δεν κρίνεται ανησυχητική. Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ πριν από το πραξικόπημα έφταναν εβδομαδιαία περί τα εκατό άτομα, τώρα ο αριθμός τους πλησιάζει τα 600».

Η ΑΥΓΗ: Στρατηγική εξωστρέφειας σε ταραγμένους καιρούς
Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, «στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται το τρίπτυχο συμβολή στη διαμόρφωση νέων συσχετισμών στους κόλπους της κλυδωνιζόμενης Ε.Ε., πρωτοβουλίες για τη σταθεροποίηση στην ταραγμένη γειτονιά μας και, υπό το πρίσμα του προσφυγικού, προσέλκυση ξένων επενδύσεων».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Στη σύνταξη με 35ετία.Προλάβετε τώρα το νέο νόμο
Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι «η συνταξιοδότηση με 40 έτη ασφάλιση στο 62ο έτος της ηλικίας ή στο 67ο με λιγότερα έτη είναι πλέον οι δύο κανόνες που διέπουν το συνταξιοδοτικό μας σύστημα. Από τον περασμένο Αύγουστο και σε εφαρμογή του Γ’ Μνημονίου, πριν το 62ο έτος της ηλικίας βγαίνουν μόνο οι ασφαλισμένοι σε καθεστώς βαρέων και ανθυγιεινών και πάλι με πέναλτι μείον 22%».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε μεσαία τάξη και εταιρείες ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ
Η εφημερίδα τονίζει: «Η μεσαία τάξη και περίπου οι μισές επιχειρήσεις της χώρας καλούνται να σηκώσουν το βάρος του φετινού ΕΝΦΙΑ. Εσωτερικός πίνακας του υπουργείου Οικονομικών, με αποδέκτη τον υπουργό Ευκλ. Τσακαλώτο, που παρουσιάζει σήμερα η «Κ», αποδεικνύει ότι με τη φετινή εκκαθάριση του φόρου κατοχής ακινήτων τα φορολογικά βάρη μεταφέρονται κυρίως σε αυτές τις δύο κατηγορίες».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 210 δισ. μικρότερο το χρέος
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα «εγκληματική (!!!) διόγκωση του ελλείμματος το 2009 που αλυσόδεσε τη χώρα στα Μνημόνια Η ιστορική απόφαση αναίρεσης του Αρείου Πάγου αλλάζει τώρα όλα τα δεδομένα Απίστευτο! Ο Α. Γεωργίου που βρίσκεται αντιμέτωπος με δίωξη για κακούργημα) εργαζόταν στο ΔΝΤ όταν ανέλαβε επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ., αλλά δεν παραιτήθηκε για να μπορέσει να... πάρει σύνταξη».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΟNTRA NEWS: Καίνε τρείς για να γίνει ο Στουρνάρας πρωθυπουργός
«Όσοι, οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες, θέλησαν να μπει οπωσδήποτε η χώρα στο ευρώ, οι ίδιοι θέλουν τώρα να φύγει ο Τσίπρας και να δουν στη θέση του τον Γιάννη Στουρνάρα. Παράγοντας αναφοράς και τότε και σήμερα ο Κώστας Σημίτης», γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Η αντιλαϊκή επίθεση δεν κάνει διακοπές
Η εφημερίδα τονίζει: «Παρ' όλες τις προπαγανδιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ να συσκοτίσει την πραγματικότητα, να στήσει καβγαδάκια άνευ ουσίας με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, όλες οι τελευταίες βδομάδες κάνουν φανερό πως η επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας δεν κάνει διακοπές».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Άνθρακες για φέτος ο τουρισμός
“Η κακή μέρα φάνηκε από το πρωί, με αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας στη Χαλκιδική. Η ψαλίδα έκλεισε μόλις τον Ιούλιο, αλλά ακόμη κι αν ο Αύγουστος εξελιχθεί στα περσινά επίπεδα, η χρονιά δεν είναι εύκολο να γυρίσει σε θετικό πρόσημο, γιατί εκτός από τις πληρότητες, στον τελικό λογαριασμό θα μετρήσουν και οι φόροι, που φέτος είναι αυξημένοι λόγω αύξησης του ΦΠΑ και επιβολής συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ”, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Διορίζουν και... το σκέπτονται
Σύμφωνα με την εφημερίδα, «το κύμα χιλιάδων προσλήψεων έστω και με ατομικές συμβάσεις -ακόμα κι αν δεν μεταφράζεται σε μονιμότητα- στις οποίες επιδίδεται τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση αναζωπυρώνει αιφνιδιαστικά τις συζητήσει και τη σεναριολογία για τις πραγματικές προθέσεις και τους σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου στο ρευστό και πιθανόν εύφλεκτο πολιτικό σκηνικό του φθινοπώρου».

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Θεωρίες συνωμοσίας στην εποχή Τσίπρα
Σύμφωνα με την εφημερίδα «με το δόγμα «κερδίζουμε χρόνο, χαρίζουμε χώρο» κινείται το Μαξίμου». Σημειώνει: «Παιχνίδια εξουσίας και εκλεκτικές συγγένειες με επιχειρηματίες και καραμανλικούς -  Οι συγκρούσεις από το παρελθόν που στοιχειώνουν το πολιτικό σύστημα».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Συνωμοσία Σημίτη για να ρίξουν τον Τσίπρα
«Όλα όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στη σύσκεψη των «οκτώ» •   Αδειάζουν τη Φώφη, απομονώνουν τον Μητσοτάκη και στέλνουν στα αζήτητα τον θεοδωράκη •        Πάνε να μπλοκάρουν τη συνεργασία του Παπανδρέου με την κυβέρνηση και την προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ», ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΤΟ ΧΩΝΙ: Έρχεται τετραετία ανάπτυξης
H εφημερίδα, σχεδόν σε έκσταση, υπογραμμίζει: «Η ελληνική οικονομία πάει καλά και οι ΕΠΙΣΗΜΕΣ προβλέψεις κάνουν λόγο για μια τετραετία καθαρής και συνεχούς ανάπτυξης. Πράγμα που σημαίνει ότι στις εκλογές του 2019 θα έχουμε να κάνουμε με μία Ελλάδα τελείως διαφορετική».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα γενιά βιοκαυσίμων με ελληνικό «άρωμα»

«Νέα τεχνική παραγωγής βιοκαυσίμων -πιο φτηνή, πιο οικολογική και με ελληνικό «άρωμα»- με τη βοήθεια μικροοργανισμών, η οποία καθιστά περιττή την μαζική προσθήκη αντιβιοτικών για να αποφευχθεί η μόλυνση των βακτηρίων, ανέπτυξαν αμερικανοί επιστήμονες - μεταξύ των οποίων ο διακεκριμένος καθηγητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ και πρόεδρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Χημικών Μηχανικών, Γρηγόρης Στεφανόπουλος», γράφει η εφημερίδα.

REAL NEWS: Λίστα-φωτιά από την τρόικα!

Η εφημερίδα αναφέρεται σε "«κίτρινη κάρτα» από τους δανειστές προς την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην εφαρμογή όσων συμφωνήθηκαν".   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι δανειστές «απαιτούν άμεσα από την Αθήνα: Σύσταση του υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων και ένταξη σε αυτό όλων των ΔΕΚΟ - προκήρυξη των διαγωνισμών για την πώληση του 17% της ΔΕΗ και την είσοδο ιδιωτών στον ΑΔΜΗΕ - ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο στρατιωτικών, δικαστικών, καθηγητών ΑΕΙ και γιατρών του ΕΣΥ - οριστικοποίηση των αλλαγών σε συλλογικές συμβάσεις, ομαδικές απολύσεις και συνδικαλιστικό νόμο».