Το θέμα των στατιστικών στοιχείων, η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων και το συνταξιοδοτικό ξεχωρίζουν στα σημερινά (Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016) πρωτοσέλιδα.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Τα mails της προδοσίας»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «Ο Μαν. Κοττάκης αποκαλύπτει: τα ντοκουμέντα που «τρέμουν» οι δανειστές! Πώς σχεδιάστηκε αλλά και εκτελέστηκε (με πειραγμένα στοιχεία!) το βρόμικο σχέδιο καταστροφής της Ελλάδας προκειμένου να εξοφληθούν στο ακέραιο οι ξένες τράπεζες».

ΕΘΝΟΣ: «Σε νέα θέση 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι»
Η εφημερίδα σημειώνει: «κλειδί των αλλαγών τα νέα οργανογράμματα για αποσπάσεις, μετατάξεις και μετακινήσεις για το σύνολο του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει προσλήψεις για όλες τις κενές θέσεις».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Ο Πούτιν τα ΄χει παίξει»
«Την έντονη διάψευση όλων των τουρκικών δημοσιευμάτων ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, έχει συμφωνήσει με τον Ταγίπ Ερντογάν και έχει δώσει την άδειά του για την στρατιωτική επέμβαση της Τουρκίας στο συριακό έδαφος, έκανε ο Ρώσος στρατηγός, Leonid Ivasov, όπως αποκαλύπτει η τουρκική εφημερίδα Cymhurriyet, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στην τουρκική επικαιρότητα», υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ποιοι «κλειδώνουν» σύνταξη από τα 60!»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «χιλιάδες ασφαλισμένοι μπορούν να αξιοποιήσουν τα παράθυρα της νέας νομοθεσίας και να αποφύγουν τα 67. Κριτήριο «κλειδί» ο χρόνος συμπλήρωσης της 25ετίας και της 35ετίας. Τι ισχύει για μητέρες».

ΕΣΤΙΑ: «Διχασμό κηρύττει ο ΣΥΡΙΖΑ»
Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ΔΟΛΙΟΤΗΣ της Αριστεράς αποκαλύπτεται κατά τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο στα θέματα ιστορικής μνήμης τα οποία παραποιεί αναισχύντως. Διαστρέβλωσις της Ιστορίας στα σχολικά βιβλία».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η αγωνία του καναλάρχη πριν από τη δημοπρασία»
Η εφημερίδα γράφει ότι: «αύριο το πρωί, στις 6, ξεκινάει η διαδικασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπου θα διεξαχθεί η δημοπρασία, θα αποτελεί απόρθητο φρούριο».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στα θρανία φέτος και τα προσφυγόπουλα
Η εφημερίδα παρουσιάζει το πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας και γράφει: «Θετικά τα σχόλια του ύπατου αρμοστή του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αλλά και την απαραίτητη χρηματοδότηση. Η νέα σχολική χρονιά είναι προ των πυλών και περίπου 20.000 παιδιά από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν ετοιμάζονται να "φορέσουν" τις σχολικές τους τσάντες και να καθίσουν στα θρανία, προκειμένου να γίνει το πρώτο βήμα για την ένταξή τους στην κοινωνία μας».

ΤΑ ΝΕΑ: «Από Αύγουστο χειμώνα στη διαπραγμάτευση»
Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «επιστροφή στη σκληρή πραγματικότητα των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους για την κυβέρνηση, η οποία αντιμετωπίζει εκ νέου κλίμα καχυποψίας. Πρεμιέρα με αγκάθια στις Βρυξέλλες στη σκιά της υπόθεσης ΕΛΣΤΑΤ».

ESPRESSO: Ανατροπή στην τραγωδία της Αίγινας
«Νέα διάσταση στο θρίλερ σχετικά με την ταυτότητα των επιβατών του ταχύπλοου, που σκόρπισε τον θάνατο στην Αίγινα, δίνει η μαρτυρία-φωτιά μιας επιβάτιδος της τουριστικής λάντζας, η οποία κατέθεσε ότι στο σκάφος του 77χρονου Θρασύβουλου Λυκουρέζου επέβαινε και μια νεαρή γυναίκα», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Ο πλοίαρχος σπάει τη σιωπή του
«Ο πλοίαρχος της θαλαμηγού της Ελβετίδας που βοήθησε τον Λυκουρέζο... σπάει τη σιωπή του για πρώτη φορά και αποκαλύπτει στη «Freddo» ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από εκείνες τις στιγμές» γράφει η εφημερίδα και φιλοξενεί συνέντευξή του στην οποία υποστηρίζει πως δεν φυγάδευσε κανέναν κι ότι ο φίλος του «μπλόκαρε», αλλά έκανε λάθος που δεν πέταξε σωσίβια.

KONTRA NEWS: «Αποζημίωση μαμούθ διεκδικεί από τη UBS ο Παπαγγελόπουλος»
Η εφημερίδα γράφει ότι «το στόχαστρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου μπήκε η εγκληματική οργάνωση της UBS, η γνωστή και μεγάλη Ελβετική τράπεζα, στην οποία κατευθύνονταν μέσα από παράνομους δίαυλους μαύρες καταθέσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ από Έλληνες φοροφυγάδες, λαθρέμπορους, απατεώνες αλλά και μεγαλόσχημους παράγοντες της δημόσιας ζωής».

STAR PRESS: Εμπόριο σάρκας στα κέντρα μεταναστών
«Οι καταγγελίες των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη για ανώμαλους ηλικιωμένους που δίνουν είκοσι και τριάντα ευρώ σε νεαρά άτομα και ενίοτε ανήλικα για να ικανοποιήσουν τις αρρωστημένες ορέξεις τους είναι πολλές», μας... θυμίζει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Επιστροφή στα δύσκολα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «αντιμέτωπο με τη σκληρή πραγματικότητα είναι από σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς όλα τα σοβαρά «μέτωπα» θα ανοίξουν ταυτόχρονα. «Αγκάθια» τα 14 ανοιχτά προαπαιτούμενα και η υπόθεση «ΕΛΣΤΑΤ-Γεωργίου».