Ο Σεπτέμβρης που έρχεται φαίνεται να ανησυχεί αρκετά πρωτοσέλιδα σήμερα...


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ: "Κοριός Εφορίας σε όλες τις συναλλαγές"
Όπως γράφει η εφημερίδα «σε ταυτοποίηση των φορολογουμένων που χρησιμοποιούν «ηλεκτρονικό πορτοφόλι», κάθε είδους κάρτες και e-banking για τις συναλλαγές τους προχωρά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να κλείσει τα παράθυρα του νόμου και να εμπλουτίσει το «περιουσιολόγιο» με νέες πληροφορίες και στοιχεία για το οικονομικό προφίλ των πολιτών ενισχύοντας έτσι το οπλοστάσιο των ελεγκτικών αρχών στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Μυστική συνάντηση Βασιλιά-Τσίπρα στην Ερμιόνη"
Η εφημερίδα υποστηρίζει τα εξής: «Πριν λίγες μέρες, στις αρχές Αυγούστου, έγινε με απόλυτη μυστικότητα και προσοχή, μια συνάντηση που θα προκαλέσει αίσθηση, εντύπωση και θα είναι η αρχή δραματικών και εντυπωσιακών εξελίξεων, που θα προκαλέσουν πολιτειακό τσουνάμι, αλλά και μεσοπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες πολιτικές αναταράξεις και εξελίξεις. Συναντήθηκε ο Βασιλέας Κωνσταντίνος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση έγινε σε βίλα γνωστού κτηματομεσίτη, κοντά στο Πόρτο Χέλι. Συγκεκριμένα έγινε σε ερημική τοποθεσία μεταξύ Ερμιόνης και Κρανιδίου. Κράτησε περίπου τρεις ώρες και έγινε σε άριστο κλίμα».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Φέρνουν μέτρα για να αποφύγουν "κόφτη"-κάλπες"
Σύμφωνα με την εφημερίδα «παρότι το οικονομικό επιτελείο ξορκίζει το ενδεχόμενο, το δημοσιονομικό θεωρείται ότι θα είναι ένα από τα βασικά θέματα της δεύτερης αξιολόγησης, αφού ο Σεπτέμβριος συμπίπτει με την έναρξη της σύνταξης του προσχεδίου του Προϋπολογισμού του 2017».

Η ΑΥΓΗ: " Επιχειρηματικότητα και θέσεις εργασίας το στίγμα της ΔΕΘ"
“Πειστικές απαντήσεις στις αγωνίες του κόσμου της εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας ετοιμάζεται να δώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Έκθεσης του Σεπτεμβρίου, καθώς η οριστική έξοδος από το μακρύ τούνελ της κρίσης απαιτεί ιδιωτικές και δημόσιες επενδύσεις που να δημιουργούν κανονικές θέσεις απασχόλησης. Σε αντίθεση με το κλίμα καταστροφολογίας που καλλιεργείται, αυτή η προσπάθεια δεν ξεκινάει από το μηδέν, αλλά με... βατήρα τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της οικονομίας και της απασχόλησης, που δείχνουν ότι η χώρα είναι έτοιμη να αφήσει πίσω της την ύφεση”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "Τελευταία ευκαιρία για σύνταξη με το παλαιό καθεστώς"
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχουν «παραθυράκια» για να βγει κάποιος στη σύνταξη με το παλιό καθεστώς.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Φθινόπωρο νέων δυσκολιών, ανατροπών και αποφάσεων"
H εφημερίδα τονίζει: Σε διακεκαυμένη ζώνη εισέρχεται από το φθινόπωρο η κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να είναι ορατό το ενδεχόμενο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, ακόμη και πρόωρων εκλογών, παρότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Tσίπρας διαμηνύει πως στόχος του είναι η εξάντληση της τετραετίας. Ο μεγαλύτερος «εφιάλτης» της κυβέρνησης, καθώς συνεπάγεται τεράστιο πολιτικό κόστος, είναι η παγίωση της υστέρησης στα φορολογικά έσοδα, που θα οδηγήσει στην ανάγκη για νέα μέτρα ή για την ενεργοποίηση του «κόφτη» δαπανών».

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: " Τα κεφάλια μέσα!
“Αρχίζει η φοροκαταιγίδα με «πρωτο πιάτο» τον (άγνωστο ακόμα) ΕΝΦΙΑ Ημικρανίες στην κυβέρνηση που πρέπει να υλοποιήσει 15+31 δεσμεύσει για να ξεμπλοκάρει την υποδόση των 2,8 δισ και να περάσει με άριστα την β' αξιολόγηση”, γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΚΟNTRA NEWS:" Ο άγριος Σεπτέμβρης τρομάζει πολίτες και κυβέρνηση"
«Έρχεται η δύσκολη αξιολόγηση, τρέχουν οι φόροι, δαγκώνει ο ΕΝΦΙΑ, στο φουλ οι κατασχέσεις, πλακώνουν και οι πλειστηριασμοί Η αγορά ζητάει ρυθμίσεις-ανάσες, οι δανειστές λένε όχι και οι πρόωρες εκλογές παραμένουν στο τραπέζι...», γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ:" Απάντηση με μαζικούς ταξικκούς αγώνες στην άγρια επίθεση του κεφαλαίου"
“Στο φόντο της κρίσης της ελληνικής οικονομίας (-0,7% του ΑΕΠ) και της επιβράδυνσης της οικονομίας σε Ευρωζώνη - ΕΕ, η κυβέρνηση επεξεργάζεται και νέα αντεργατικά - αντιλαϊκά μέτρα, υπέρ του κεφαλαίου, πασπαλισμένα με την προπαγάνδα ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, όπως έκανε με τα ματοβαμμένα πρωτογενή πλεονάσματα από τη φοροληστεία και τη σφαγή εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και την πλασματική μείωση της ανεργίας σε συνθήκες έντασης της ευελιξίας της εργασίας, ώστε να γίνει πάμφθηνη η εργατική δύναμη για την ανάκαμψη των κερδών”, γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αρχίζει η μάχη της γκαρσονιέρας
Η εφημερίδα επισημαίνει: «Πώς διαμορφώνονται οι τιμές ανά περιοχή Τα ενοίκια κυμαίνονται από 200 έως και Ποιες περιοχές εξυπηρετούνται από την 700 ευρώ το μήνα, αναλόγως της περιοχής, αστική συγκοινωνία. ΤΙ θα πρέπει να προσέξουν Πού είναι φθηνό, σε ποιες οδούς εκτοξεύονται οι υποψήφιοι ενοικιαστές και οι γονείς τους».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: "Δηλωσέ το να μπώ σπίτι να το ελέγξω"
Η εφημερίδα τονίζει: «Επαναφορά του σχεδίου που είχε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για φορολόγηση Tns μεγάλης περιουσίας με τελική στόχευση την ελάφρυνση από τον ΕΝΦΙΑ των χαμηλότερων εισοδηματικά ομάδων και ουσιαστικά την επιβολή ενός μεικτού τύπου συστήματος φορολόγησης ακίνητης αλλά και κινητής περιουσίας πλέον, με μερική αντικατάσταση του πλέον αντιδημοφιλούς φόρου των τελευταίων ετών, μελετά η κυβέρνηση».


ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: "1.800.000 Ελληνες ύποπτοι φοροδιαφυγής!"
Όπως γράφει η εφημερίδα «μέσα σε 24 ώρες ο αρμόδιος υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών θα έχει στοιχεία που θα συνθέτουν πλήρως το προφίλ τού υπό έλεγχο φορολογουμένου και θα βγάζει αποτέλεσμα για το αν το πρόσωπο του οποίου το ΑΦΜ πληκτρολογήθηκε πρέπει να ελεγχθεί περαιτέρω γιατί υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις και στοιχεία φοροδιαφυγής Ξεσκονίζουν το Facebook για κρυμμένο πλούτο».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: " Στο χειρουργείο όλες οι συντάξεις"
Η εφημερίδα γράφει: «Απανωτές συσκέψεις στο Μαξίμου για τον ΕΝΦΙΑ (γι’ αυτό καθυστερούν τα εκκαθαριστικά), τα «κόκκινα» δάνεια και τα ληξιπρόθεσμα στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, που φθάνουν στα 20 δισ. ευρώ! - Μετράνε αντιδράσεις».


ΤΟ ΧΩΝΙ: " Ο Τσίπρας κάνει το χρέος του"
H εφημερίδα ισχυρίζεται: «Το µήνυµα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας στους Γερµανούς για τις πολεµικές αποζηµιώσεις, από το Κοµµένο της Αρτας, δεν θα µπορούσε να είναι σαφέστερο. Κι αν, µάλιστα, συνδυαστεί µε την προ λίγων ηµερών δήλωση του πρωθυπουργού για τη διευθέτηση του γερµανικού χρέους το 1953 («Συµφωνία του Λονδίνου»), θυµίζοντας έτσι την υποχρέωση της Ευρώπης να διασφαλίζει την ευηµερία των λαών της, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Τσίπρας τα διεκδικεί όλα... Εδώ και τώρα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα θεραπεία ελπίδα ενάντια στο Αλτσχάιμερ
«Βρετανοί επιστήμονες βάζουν τις τελικές πινελιές σε νέο φάρμακο ενάντια στη νόσο Αλτσχάιμερ, το οποίο πιθανώς θα επιβραδύνει την εξέλιξη του νόσου κρατώντας υγιή τα εγκεφαλικά κύτταρα. Τα υπάρχοντα φάρμακα δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τα συμπτώματα και απλά βοηθούν τα «ελαττωματικά» κύτταρα του εγκεφάλου να λειτουργήσουν καλύτερα, ενώ η νόσος εξακολουθεί να εξελίσσεται. Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το νέο φάρμακο θα μπορούσε να αποτρέψει την εμφάνιση της νόσου του Alzheimer», γράφει η εφημερίδα.

FREDDO: Ελεωνόρα Μελέτη: Αφήνει πίσω της την τηλεόραση
Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι η γνωστή παρουσιάστρια δε δέχτηκε πρόταση για να παρουσιάσει μεσημεριανή εκπομπή, όπως και οι Σεργουλόπουλος - Μπακοδήμου, για να παρουσιάσουν πρωινάδικο.

REAL NEWS: "Το χρέος του Βερολίνου δεν παραγράφεται!"

Η εφημερίδα αποκαλύπτει "το απόρρητο έγγραφο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς τη Βουλή" και επισημαίνει "ήρθε η ώρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων". Η εφημερίδα αναφέρεται "στα βήματα και τα επιχειρήματα που προτείνει το ΝΣΚ", το οποίο στο έγγραφό του προς τη Βουλή σημειώνει: "Η Ελληνική Δημοκρατία με την ιδιότητα του εκπροσώπου των υπηκόων της διατηρεί το δικαίωμα να διεκδικήσει την πλήρη ικανοποίηση των αξιώσεων των υπηκόων της".